Volledig scherm
© © Orange Pictures / Joris Verwijst

Stefan Hulsen matchwinner in topper; Nijnsel heeft nog één punt nodig voor kampioenschap

Vierde klasse IDoor een treffer in blessuretijd van Stefan Hulsen won Nijnsel de topper tegen Avesteyn met 1-0. Nijnsel heeft nu op zondag 19 mei thuis tegen Nulandia nog één punt nodig voor het kampioenschap. Nulandia, dat met 3-1 Boskant versloeg.

Nijnsel - Avesteyn 1-0.
Koploper Nijnsel domineerde de hele wedstrijd, maar de stug verdedigende nummer twee Avesteyn gaf weinig kansen weg. In de eerste helft misten twee doelpogingen van Nijnsel-spits Stefan Hulsen net de juiste richting. Na de pauze voerde Nijnsel de druk op, maar de bezoekers hielden kranig stand. Keeper Glenn Buermans redde in de slotfase knap op schoten van Johan van der Pas en Rick van der Vleuten, maar was in blessuretijd kansloos op een fraaie lob van Hulsen die in de kruising landde, 1-0. Terwijl de spelers van Nijnsel nog uitbundig het doelpunt vierden, trapte Avesteyn al af en schoot de bal achter Nijnsel-goalie Youri Dortmans. Scheidsrechter Richard Vissers wist het even niet meer en trok zich na overleg aan de zijlijn met beide ploegen terug in zijn kleedlokaal. Tien minuten later keerde hij terug en oordeelde dat de treffer Avesteyn niet telde. Zo bleef het 1-0 voor Nijnsel en daar kwam in de resterende drie minuten geen verandering meer in.

Nulandia - Boskant 3-1.
Na een 2-0 ruststand liep Nulandia na de pauze uit naar 3-0. In de slotfase deed Boskant nog wat terug via een doelpunt van Rens van de Wijdeven. Boskant haalde uit de laatste negen wedstrijden slechts één punt en staat nu tiende. Met vijf punten voorsprong op de nummer dertien en nog twee duels te spelen is Boskant wel nagenoeg veilig. 

  1. Overzicht | FC Eindhoven AV pakt titel, Ajax - Tottenham-scenario bij ONDO en HVV tegen alle verwachtingen in kampioen
    Amateurvoetbal

    Overzicht | FC Eindhoven AV pakt titel, Ajax - Tottenham-scenario bij ONDO en HVV tegen alle verwachtin­gen in kampioen

    Vandaag zijn de laatste beslissingen in het amateurvoetbal gevallen. FC Eindhoven won met 0-3 van buurman RPC en pakt daarmee de titel. De ploeg promoveert nu naar de eerste klasse. De vijfde klasse E zuid 2 kende een razend spannende ontknoping. Tegen de verwachting in is niet SPV maar HVV de ploeg die er met het kampioenschap van door gaat. Dramatische slotfase voor ONDO. Ploeg slikt in 98ste minuut gelijkmaker en mist daardoor het kampioenschap.