Volledig scherm
PREMIUM
Scheidsrechter Sterre Bijlsma (19) in actie bij de wedstrijd tussen Vessem en Dommelen. ,,Bij mannen gaat het heel erg om tempo, druk zetten en kracht, terwijl vrouwen technischer spelen." © FotoMeulenhof

Ster van Bestse scheidsrechter Sterre Bijlsma is rijzende: ‘Een eer om dit mee te maken’

Scheidsrechter Sterre Bijlsma (19) uit Best fluit soms een mannenduel in de vierde klasse, om drie dagen later een jeugdinterland bij de vrouwen te leiden.

,,Het blijft spannend als op dinsdag de aanstellingen bekend worden. Om 12.00 uur kijk ik altijd even op mijn telefoon en stuur ik naar mijn coach welke wedstrijd ik heb”, vertelt scheidsrechter Sterre Bijlsma. Aankomende zondag fluit ze de bekerwedstrijd tussen Den Dungen en JEKA. Voor Bijlsma niet alleen qua weersomstandigheden een groot contrast met afgelopen week, toen ze actief was op een oefentoernooi in Portugal voor vrouwenteams onder de 19 jaar. Afgelopen februari floot ze op dezelfde locatie ook al wedstrijden tussen elftallen onder de 16 jaar. ,,Gek genoeg voelde het vertrouwd om weer in dat stadion te zijn", zegt Bijlsma. ,,Verder het een heel andere ervaring omdat het om een andere leeftijdsgroep ging, maar ik vind het een hele eer om dit mee te mogen maken."