Volledig scherm
Stijn Derkx © RKSV Heeze

Stijn Derkx strijkt in België neer bij SV Herkol

TRANSFERAanvaller Stijn Derkx (23) uit Heeze voetbalt de rest van het seizoen bij SV Herkol in België. De club uit Neerpelt komt uit in de eerste provinciale en bezet de elfde plaats. Derkx begon dit seizoen bij eersteklasser RKSV Heeze, maar stopte daar begin november uit onvrede over gebrek aan speeltijd. 

Derkx maakte op zaterdag 5 januari al zijn competitiedebuut voor SV Herkol, als basisspeler in de uitwedstrijd tegen FC Alken. Trainer bij SV Herkol is Eric van Kessel (52) uit Budel, in het verleden onder andere speler bij PSV, De Graafschap, FC Groningen en FC Utrecht. Door het wegvallen van twee aanvallers zocht SV Herkol een nieuwe spits en kwam bij Derkx uit. 

Derkx begon zijn voetbalcarrière bij Heeze en belandde in 2008 in de opleiding van Willem II. Daar groeide hij uit tot jeugdinternational. Na zeven seizoenen bij de Tilburgse club was de spits actief bij Heeze, Esperanza Neerpelt en RKSV Nuenen. Vorige zomer keerde hij voor de tweede keer bij Heeze terug. 

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.