Wedstrijdbeeld Rhode -Brabantia
Volledig scherm
Wedstrijdbeeld Rhode -Brabantia © fotomeulenhof/Bert Jansen

Supercomeback van Brabantia bij Rhode, FC Eindhoven probleemloos langs Best Vooruit

EERSTE KLASSE CBrabantia keek na 83 minuten spelen tegen een 3-0 achterstand aan, maar toonde geweldige veerkracht en pakte toch nog een punt bij Rhode (3-3). FC Eindhoven kwam eigenlijk nooit in de problemen op bezoek bij Best Vooruit, dat geen kans creëerde (0-2).

Best Vooruit – FC Eindhoven AV 0-2.
Twee minuten na de aftrap kwam FC Eindhoven al op voorsprong. Jordi van Meurs schoof de bal door de benen van doelman Bjarne Bakker, die later in de wedstrijd geblesseerd uitviel. Bakker kwam net terug van een blessure en stond voor het eerst dit seizoen onder de lat. Na een klein half uur spelen zette de uitploeg de eindstand al op het scorebord. Appie Azmani schoot de bal buiten het bereik van de goalie in de verre hoek. FC Eindhoven liet daarna nog een paar grote kansen onbenut. Verder uitlopen was echter niet nodig, want Best Vooruit werd in negentig minuten precies nul keer gevaarlijk.

Rhode - Brabantia 3-3.
Rhode zag in de slotfase een 3-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Brabantia had voor rust een overwicht, maar Simon van de Wetering kopte in de 41ste minuut de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Direct erna miste Ryley de Jong een grote kans op de gelijkmaker. In de tweede helft kwam Rhode steeds beter in de wedstrijd. Na fraai voorbereidend werk van Simon van de Wetering knalde Bas van Kuringen in de 55ste minuut de 2-0 in de touwen. Joep van de Mortel kopte in de 78ste minuut ook nog de 3-0 voorbij doelman Steven Baggermans. Daarmee leek het pleit beslecht, maar na de 3-1 van Moreno Koenders in de 84ste minuut zette Brabantia nog alles op alles. Marvin Mollen maakte in de 90ste minuut de aansluitingstreffer en in de blessuretijd schoot invaller Luuk Bouman een vrije trap binnen: 3-3