Volledig scherm
SSE won op bezoek bij Bruheze dankzij twee treffers in de slotfase. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

SV Brandevoort weet weer wat winnen is, Neerkandia pakt strohalm

SV Brandevoort - RKSVO 2-1.
Dankzij een terechte 2-1 overwinning op RKSVO heeft SV Brandevoort zich nagenoeg verzekerd van directe handhaving in de vierde klasse. De thuisploeg kreeg in de openingsfase enkele mogelijkheden maar het duurde tot de 25ste minuut alvorens de ploeg van Patrick van Hout op voorsprong kwam. Uit een hoekschop van Jasper Coenraad was het Danny Koevermans die raak wist te koppen: 1-0. In de tweede helft domineerde de thuisploeg en kwam het ruim twintig minuten voor tijd op 2-0 dankzij een prachtige treffer van Zohir Elmaach. Uit het niets kwamen de bezoekers uit Ospel zeven minuten voor het eindsignaal op 2-1. Daarna was het overleven voor SV Brandevoort maar de overwinning werd uiteindelijk over de streep getrokken.

Liessel - ONDO 0-1.
ONDO heeft kampioen Liessel op de tweede nederlaag in vier dagen getrakteerd. Op sportpark De Smeltkroes werd het 0-1 voor de Heusdenaren. In een gelijkopgaande eerste helft was het ONDO dat op het half uur op voorsprong kwam via een knappe treffer van Kees Verberne: 0-1. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft werd ONDO teruggedrongen en hing de gelijkmaker lange tijd in de lucht. Liessel kreeg enkele mogelijkheden maar faalde in de afronding waardoor er geen verandering meer in de stand kwam.

Neerkandia - FC Oda 2-1.
In een wedstrijd waarin beide teams vol op de aanval speelden heeft Neerkandia met 2-1 weten te winnen van FC Oda. Ron van Dijk opende op het half uur de score voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam FC Oda langszij (1-1). Daarn kregen beide teams enkele grote mogelijkheden om te scoren maar het was wachten tot de 85ste minuut alvorens Daan Cremers de doelman van FC Oda wist te verschalken en Neerkandia de winst bezorgde.

RKMSV - SJVV 3-0.
SJVV leed een forse nederlaag op bezoek bij RKMSV, de ploeg van Roy Manders verloor met 3-0. In de openingsfase kwam de thuisploeg al op voorsprong: 1-0. Pal voor rust werd het 2-0. Na iets meer dan een uur spelen werd het 3-0. Maikel van der Steen was in de slotfase dichtbij de eretreffer maar de Meijelse doelman redde bekwaam.

Lierop - Mifano 1-1.
In een sportieve wedstrijd hebben Lierop en Mifano gelijkgespeeld, op sportpark De Renkant werd het 1-1. De bezoekers hadden in de openingsfase het betere van het spel, kregen enkele kansen maar er werd niet gescoord. Op het half uur kwam Lierop op voorsprong dankzij een treffer van Ruben van den Nieuwenhof: 1-0. Rowan Verberne Verberne maakte kort daarna met een schot de gelijkmaker: 1-1. In de tweede helft kregen beide teams mogelijkheden maar wisten beide doelmannen hun doel schoon te houden met enkele knappe reddingen.

Rood Wit '62 - SVSH 3-3.
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam in de derde minuut op voorsprong dankzij een treffer van Mathijs van der Meijden: 1-0. De Helmonders waren in de eerste helft sterker maar verzuimden dat uit te drukken in de score. In de tweede helft kwam SVSH beter in de wedstrijd en kwam het op gelijke hoogte dankzij Leon van Heugtenr: 1-1. Enkele minuten later bezorgde Erwin Toonders de ploeg van Teun Custers zelfs de voorsprong: 1-2. Op het uur trok Martijn van Tiel de stand weer gelijk (2-2) waarna wederom Ruud Smits SHSV aan de leiding schoot: 2-3. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde Mathiojs van der Meijden de eindstand op 3-3.

Bruheze - SSE 2-4.
SSE blijft op koers voor de tweede plaats in de eindstand. De Someren-Eindse equipe klopte in een doelpuntrijk duel Bruheze met 2-4. Bruheze kwam op voorsprong via Jelmer van Herpen die een verdedigingsfout afstrafte. Een afstandsschot van Jochem Vestjens bracht SSE na een goed half uur langszij. Op slag van rust zag Erwin Altena namens SSE een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, maar kort na de thee zorgde Eward Slegers alsnog voor de 1-2. Een benutte pingel van Robin Kemper betekende de 2-2 maar uiteindelijk gingen de drie punten naar een sterker SSE, Ruben en Merijn Altena scoorden in de slotfase.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement