Fabijan Quirijns
Volledig scherm
Fabijan Quirijns © SV Deurne

SV Deurne lijft keeper Fabijan Quirijns van FC Eindhoven in

TRANSFEREersteklasser SV Deurne heeft zich voor komend seizoen versterkt met Fabijan Quirijns. De 18-jarige doelman komt over van FC Eindhoven, waar hij afgelopen seizoen actief was in de O19.

Quirijns is op jonge leeftijd begonnen met keepen bij Unitas’59. Daar werd hij al snel opgepikt door FC Eindhoven. Toen FC Eindhoven tijdelijk stopte met de jeugdopleiding stapte hij over naar Helmond Sport/VVV-Venlo. Hij speelde daar drie jaar en keerde  vervolgens terug bij FC Eindhoven. De laatste vier seizoenen speelde hij daar in de O17 en O19. ,,Ik heb al die jaren met heel veel plezier bij FC Eindhoven gekeept. Dat was een leuk en leerzaam avontuur”, vertelt Quirijns op de Facebookpagina van SV Deurne. ,,Ik ben blij om mijn carrière voort te kunnen zetten bij SV Deurne. Na enkele leuke gesprekken kijk ik er naar uit om daar aan te sluiten.”

Met de komst van Quirijns is SV Deurne erin geslaagd om een opvolger te vinden voor Joost Bukkems en Frank Derks, die allebei besloten hebben om te stoppen. ,,Wij zijn erg blij dat wij Fabijan aan de selectie toe kunnen voegen. Hij is een talentvolle keeper en erg gemotiveerd om bij SV Deurne te komen voetballen. Dat is precies waar wij naar op zoek waren”, aldus de nieuwe trainer Frank Teeuwen.