Volledig scherm
Thomas Horsten kreeg eind vorig seizoen te horen dat zijn contract bij FC Eindhoven beëindigd werd. © Pro shots

Thomas Horsten voegt zich bij FC Eindhoven-enclave bij TEC

Thomas Horsten (24) heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder, die bij FC Eindhoven de afgelopen drie seizoenen vooral als rechtsback fungeerde, voegt zich bij de selectie van derdedivisionist TEC uit Tiel.

Horsten had bij FC Eindhoven een aflopend contract en moest vertrekken. Bij TEC treft de Veldhovenaar een paar andere voormalig FC Eindhoven-spelers, namelijk Serhat Koc, Nicky Kuiper, Wimilio Vink en Gianluca Maria.

Horsten, die in het verleden al eens kort in Italië voetbalde bij Cavese, aasde in de zomer lang op een nieuw buitenlands avontuur. Het jeugdexponent van PSV liep onder meer stage bij FC Dinamo Boekarest uit Roemenië.

  1. Nijnsel profiteert van verdedigende wissels Cito en steelt een punt: 2-2
    VIERDE KLASSE I

    Nijnsel profiteert van verdedigen­de wissels Cito en steelt een punt: 2-2

    Cito - Nijnsel 2-2. Cito was voetballend duidelijk de bovenliggende partij, maar verzuimde lange tijd de kansen af te maken. Vlak voor rust werd de wedstrijd gestaakt wegens commentaar van Cito-supporters op de scheidsrechter. Een kwartier later werd de wedstrijd hervat en al snel kreeg Cito een strafschop. De arbiter nam een handsbal waar, maar bij Nijnsel zagen ze dat anders. De penalty werd verzilverd en na rust kwam Cito op 2-0. De thuisploeg haalde vervolgens twee spitsen naar de kant en bracht verdedigers in het veld, waarna Nijnsel met het eerste schot op doel scoorde. Een afstandspoging van Frenk Remeysen viel binnen, 2-1. Nijnsel ging opportunistischer spelen, zonder echt gevaarlijk te worden, maar na een mooie beweging maakte Stefan Hulsen in de 86ste minuut de 2-2.