Volledig scherm
Thomas Horsten kreeg eind vorig seizoen te horen dat zijn contract bij FC Eindhoven beëindigd werd. © Pro shots

Thomas Horsten voegt zich bij FC Eindhoven-enclave bij TEC

Thomas Horsten (24) heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder, die bij FC Eindhoven de afgelopen drie seizoenen vooral als rechtsback fungeerde, voegt zich bij de selectie van derdedivisionist TEC uit Tiel.

Horsten had bij FC Eindhoven een aflopend contract en moest vertrekken. Bij TEC treft de Veldhovenaar een paar andere voormalig FC Eindhoven-spelers, namelijk Serhat Koc, Nicky Kuiper, Wimilio Vink en Gianluca Maria.

Horsten, die in het verleden al eens kort in Italië voetbalde bij Cavese, aasde in de zomer lang op een nieuw buitenlands avontuur. Het jeugdexponent van PSV liep onder meer stage bij FC Dinamo Boekarest uit Roemenië.

 1. Bij Gemert is het ‘alle ballen op Thijs en Ralf’: spitsenduo scoorde samen al 38 keer
  VIDEO

  Bij Gemert is het ‘alle ballen op Thijs en Ralf’: spitsenduo scoorde samen al 38 keer

  Spelers die voor hun club ‘goud waard zijn’, ‘sleutelfiguren in de selectie’, ‘onmisbare krachten’: dit soort termen vliegen je vaak om de oren als het gaat over de belangrijke mannen bij een voetbalclub. Het is echter de vraag of er superlatieven genoeg zijn om te beschrijven hoe cruciaal de rol van Thijs van Pol en Ralf Kemper bij Gemert is dit seizoen. Het spitsenduo scoorde samen maar liefst 38 keer.
 2. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

  Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

  Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.