Titeldroom Gemert aan diggelen: ‘Vier punten halen, dan hebben we een play-off-plek’

videoGemert verloor zondagmiddag met 1-2 van concurrent Halsteren. Omdat ook koploper Groene Ster won, spat de titeldroom van Gemert uiteen. Met nog twee duels te gaan is de achterstand op Groene Ster vijf punten. De ploeg moet zelfs nog vol aan de bak om de nacompetitie te halen.

In de eerste helft gaf Gemert niet thuis. De ploeg speelde slordig en leek vooral in gevecht met zichzelf. Dat het bij rust 0-0 stond, was te danken aan Gemert-doelman Bono Barten. Hij keerde een penalty van Jelle Voermans. In de tweede helft nam Gemert verrassend de leiding. Willem den Dekker schoot op aangeven van Thijs van Pol raak. Halsteren kwam via een razendsnelle counter op gelijke hoogte via Karim Didi. Aan een gelijk spel had Gemert niets, de ploeg bleef jagen op de 2-1. Sander Vereijken kreeg de grootste kans, maar na een goede actie stiftte hij de bal tegen doelman Pietersma. Vijf minuten voor het einde besliste Jay-Jay Meierdres het duel na wederom een snelle counter.

,,Op basis van de tweede helft hadden we meer verdiend, maar we waren in de eindfase niet zakelijk genoeg. Daarin hebben we te weinig gebracht”, aldus trainer Reinald Boeren. ,,Als we nou gelijk hadden gespeeld of verliezen, de opdracht blijft hetzelfde. Wij moeten vier punten halen en dan spelen we nacompetitie.”

Volledig scherm
© © Orange Pictures / Perry vd Leuvert