Volledig scherm
© Orange Pictures / Frank Kerbusch

Titeldroom ONDO blijft levend door ruime overwinning

Vierde klasse EONDO blijft dromen over een kampioenschap. De ploeg won ruim van FC Cranendonck: 4-0. SSE won met 2-0 van RKSEV. Neerkandia en Lierop hielden elkaar op 0-0.

Neerkandia – Lierop 0-0.
Door het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij Neerkandia zijn ze uitgespeeld voor de prijzen. Beide ploegen kregen op sportpark Moostdijk enkele mogelijkheden maar faalden in de afronding. Lierop zag nog een treffer van Rob van der Sluijs afgekeurd worden in de slotfase.

ONDO – FC Cranendonck 4-0.
De titeldroom van ONDO blijft levend dankzij een ruime 4-0 overwinning op FC Cranendonck. De ploeg van Mark Lommen was veel sterker en kwam in de eerste helft op voorsprong via Rudi Nijssen. In de tweede helft scoorde Ward Slegers de 2-0 waarna het verzet van de bezoekers gebroken was. Willem Slaats en Kees Verberne bepaalden de eindstand op 4-0. Wanneer ONDO volgende week wint van DOSL en koploper RKSVO niet weet te winnen van RKMSV is de titel een feit.

SSE – RKESV 2-0.
SSE gaat op voor een plek in de derde klasse, een 2-0 overwinning op RKESV betekende dat de ploeg van William van Moorsel zich definitief heeft geplaatst voor de nacompetitie. SSE was sterker in de eerste helft maar kwam niet tot scoren. In de tweede helft was het Ruben Altena die de bevrijdende 1-0 scoorde. In de extra bepaalde invaller Roy van Gerwen de eindstand op 2-0.

Sterksel – Maarheeze 0-1.
Maarheeze kwam na enkele minuten spelen op voorsprong. Rob van Wetten wist voor Maarheeze het net te vinden, 0-1. Maarheeze had mogelijkheden om de score te vergroten in de eerste helft maar dat lukte niet. Na de rust kwam Sterksel wat meer aan spelen toe en konden ze ook tot een aantal kansen komen, maar een doelpunt bleef uit. Maarheeze hield de voorsprong vast en nam de drie punten meer naar huis.

FC Oda – DOSL 1-2.
DOSL kwam na een goede aanval in de eerste helft op voorsprong, het was een voorzet van Rick van Hooff die door Ruben van Meijl terug gelegd werd, Frank Bax schoot droog binnen 0- 1. Na de rust verscheen er een sterker ogend Oda, het was Sven Verdontschot die hard op de paal schoot. Een minuut later was het Wouter Oor die alleen op de goal afging, maar Joep Smulders kwam als winnaar uit de bus. Na 75 minuten was het raak voor FC Oda, na een miscommunicatie in de achterhoede was het Daan de Bie die de bal simpel binnen kon schuiven, 1-1. Direct na de aftrap kwam DOSL weer op voorsprong, het was een voorzet van Joep van den Broek waaruit Ruben van Meijl scoorde, 1-2. Joep Smulders zorgde er hierna eigenhandig voor dat Oda niet meer tot scoren kwam en won zijn team de wedstrijd vanuit het doel.