Volledig scherm
Archiefbeeld: RPC Eindhoven © FotoMeulenhof

Tivoli na tien wedstrijden eindelijk van de nul af; RPC nieuwe koploper

DERDE KLASSE D ZUID IWekenlang zat Tivoli in de hoek waar de klappen vallen. Op bezoek bij SBC werd dan eindelijk voor het eerst niet verloren. RPC won bij Wilhelmina Boys en nam de koppositie over.

PSV – Bladella 0-0.
Ondanks het gebrek aan doelpunten was het treffen tussen PSV en Bladella aantrekkelijk. Het tempo was hoog, maar doordat beide doelmannen uitblonken bleef er 0-0 op het bord staan. Ook een offensief van Bladella in het laatste kwartier kon daar niets aan veranderen.

Unitas’59 – Budel 3-1.
Budel is de koppositie kwijt na een 3-1 nederlaag bij Unitas’59. Antoni Cuenca en Nawid Sadat zorgden in de eerste helft voor een 2-0 voorsprong. Budel kwam na rust via Roel van Geldorp terug in de wedstrijd, maar kon niet doordrukken. Cas Kuipers tekende daarna voor 3-1.

SBC – Tivoli 3-3.
Tivoli heeft het eerste punt van het seizoen binnen. SBC kwam na twintig minuten via Lars Kuys op voorsprong, Moussa Elyahiaoui maakte direct daarna de gelijkmaker. De thuisploeg ging dankzij goals van Joey Riem en Rob Kapteijns alsnog rusten met een voorsprong. Na rust scoorde Elyahiaoui nog tweemaal en bezorgde Tivoli daarmee het eerste punt van de competitie.

Hoogeloon – Gestel 0-0.
Hoogeloon en Gestel hielden elkaar in een zeer matige wedstrijd in evenwicht, zonder tot scoren te komen. Daarmee bleef Hoogeloon voor het derde duel op rij ongeslagen, maar blijft de twee punten achterstand op Gestel intact.

Hapert – MMC Weert 3-1.
Na een 0-0 ruststand zette Kevin Raaijmakers Hapert in het tweede bedrijf op voorsprong. De gelijkmaker van MMC Weert liet niet lang op zich wachten, maar toch trok Hapert het duel nog naar zich toe. Door een penalty van Raaijmakers en doelpunt van Yorick van Veldhoven zegevierde de thuisploeg met 3-1.

RPC – Wilhelmina Boys 3-2.
RPC is de nieuwe koploper na een 3-2 overwinning op Wilhelmina Boys. Yoram Bouwmans zette de bezoekers met een afstandsschot op voorsprong, Sidney Gakpo tekende voor de 1-1 ruststand. Door twee doelpunten van Rick Wijnen nam RPC in de tweede helft een comfortabele 3-1 voorsprong, maar na de 3-2 van Huib Bergkamp werd het nog even spannend.   

DBS - Reusel Sport 0-2.
Jim Daniëls was de gevierde man bij Reusel Sport, dat met 0-2 won van DBS. Na een kwartier spelen sloeg Daniëls toe en na rust, in de 66ste minuut, liet diezelfde speler opnieuw het net bollen: 0-2.