Tom Vroomen (l) namens Marvilde in actie tegen Rood-Wit Veldhoven.
Volledig scherm
Tom Vroomen (l) namens Marvilde in actie tegen Rood-Wit Veldhoven. © Ruud Bertels

Tom Vroomen stopt bij Marvilde na aanhoudend blessureleed

Na langdurig blessureleed heeft verdediger Tom Vroomen (23) van tweedeklasser Marvilde besloten om te stoppen met voetballen. De Eindhovenaar was sinds 2017 actief bij Marvilde, maar kwam op 10 februari 2019 voor het laatst in actie in de competitiewedstrijd thuis tegen Someren. Sindsdien verbleef hij in de lappenmand.

,,Al in december 2018 kreeg ik last van mijn lies en het voelt nu nog steeds niet goed”, vertelt Vroomen. ,,Ik ben werkelijk overal geweest, maar het is nog altijd niet beter. Het was sowieso mijn bedoeling om volgend seizoen niet te voetballen omdat ik na het afronden van mijn hbo-studie in juni een halfjaar wilde gaan reizen in Azië. Door corona heb ik helaas studievertraging opgelopen en zit het reizen er misschien ook niet in. Zodra het kan ben ik toch weg. Ik heb heel lang getwijfeld om alsnog door te gaan met voetballen, maar toch besloten om te stoppen omdat er te veel onzekerheden zijn. Het doet wel pijn, maar voor nu heb ik de goede keuze gemaakt.”

In de jeugd voetbalde Vroomen bij WVVZ, FC Eindhoven en Nuenen. In 2016 stroomde hij door naar de selectie van Nuenen en kwam vervolgens een jaar voor het tweede elftal uit. Daarna maakte Vroomen de overstap naar Marvilde. Met de blauw-witten bereikte Vroomen in april 2018 de halve finale van de districtsbeker, waardoor Marvilde zich voor het eerst in de clubhistorie kwalificeerde voor de landelijke KNVB-beker. 

  1. Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Na lange tijd met blessures te hebben getobd, maakte Wouter Peters op zondag 8 maart bij hoofdklasser Nuenen thuis tegen AWC zijn eerste speelminuten van het seizoen. De competitie kwam vervolgens tot een vroegtijdig einde en nu is duidelijk dat de 25-jarige middenvelder voorlopig ook niet meer terugkeert op het veld. ,,Het was een lastige beslissing, maar ik heb besloten om voor nu even te stoppen met voetballen”, geeft Peters aan.