Volledig scherm
© Hakim Arrabbany

Tongelre verliest maar pakt periodetitel

Vijfde klasse D zuid 1Tongelre verloor met 2-1 op bezoek bij DVS maar kon na de wedstrijd toch een feestje vieren. De ploeg pakte de periodetitel. 

De Bocht’80 – Pusphaira 3-1.
Na een kwartiertje kwam de thuisploeg op voorsprong via Thijs van Dongen. In de 36ste kwam Pusphaira op gelijke hoogte via een penalty van Tom Hanckmann, maar op slag van rust was het wederom Van Dongen die raakschoot: 2-1. De eindstand kwam in de 67ste minuut op het bord. Mark de Wit scoorde via de onderkant van de lat vanaf de penaltystip.

Casteren – LSV 4-1.
Voor rust kwam Casteren op voorsprong door Willem van Rijthoven en een strafschop van Richard Swaans. Een half uur na rust kwam LSV via Bart Dammers terug tot 2-1. In de slotfase stelde Casteren orde op zaken en liep via Pim Smolders en Richard Swaans, opnieuw scorend vanaf de strafschopstip, uit naar 4-1.

Knegselse Boys – SVSOS 3-1.
Al na twee minuten was het 1-0 door een goal van Tom van de Steen na een opbouw van achteruit. In de 16de minuut verdubbelde Daan Peeters de score met een stift over de uitkomende keeper, en een kwartier later was het wederom raak voor Peeters nadat hij de keeper verschalkte met een afstandsschot: 3-0. Kansen genoeg in de tweede helft. In de 65ste minuut werd het nog 3-1 door een eigen goal van Luc Mollen.

DVS – Tongelre 2-1.
De score werd pas in de tweede helft geopend door een eigen goal van Ard Gerrits uit de kluts: 0-1. In de 75ste minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een kopbal van Wester Wester uit een voorzet van Dries Kreijns. De 2-1 eindstand stond in de 86ste minuut op het scorebord door een goal van Hans Warmoeskerken. Ondanks het verlies pakte Tongelre wel de periodetitel.

DEES – Sterksel 3-0.
De eerste goal werd gemaakt door Rob Stroosma voor rust. In de 60ste minuut was het wederom Stroosma die er een goal inprikte en in de slotfase maakte Mitchell Smits er 3-0 van. Sterksel verloor voor de achtste keer op rij en heeft nog geen punten.

Terlo – EDN’56 2-1.
De eerste goal viel na een kwartier spelen. Julien Le Clercq schoot raak nadat de bal op hem werd teruggelegd. Pas in de 64ste minuut kwam EDN op 1-1. Zij waren ook de betere ploeg, maar na een verdedigende fout in 83ste minuut kon Mike van Gestel profiteren en de 2-1 maken.

Dosko'32 - Netersel 1-4.