Volledig scherm
Wilhelminia Boys in actie tegen Unitas'59. © Erwin Goossens/Orange Pictures

Toon van der Loo moet vanwege werk stoppen bij Wilhelmina Boys

TRAINERSCARROUSELHet hoofdtrainerschap van Toon van der Loo (54) bij derdeklasser Wilhelmina Boys eindigt na dit seizoen. Dat heeft de oefenmeester donderdag aan het bestuur van de vereniging uit Best bekendgemaakt. De reden van zijn terugtreden is een wijziging in de werksituatie, waardoor Van der Loo onvoldoende tijd zal hebben om zijn functie bij Wilhelmina Boys op een goede manier in te vullen.

Het bedrijf waar de in Nuenen wonende Van der Loo werkt, wordt overgenomen en daardoor verandert de standplaats, de werkzaamheden gaan uitgevoerd worden in Limburg. Dat houdt  in dat Van der Loo met veel meer reistijd geconfronteerd gaat worden en bovendien zal de integratie van de beide ondernemingen meer tijd van hem vergen. Dat in ogenschouw nemend, verwacht Van der Loo dat hij tijd, energie, plezier en enthousiasme te kort gaat komen om de functie van hoofdtrainer op de juiste wijze invulling te geven.

Van der Loo is bezig aan zijn eerste seizoen bij Wilhelmina Boys. Eerder werkte hij bij RKGSV, EMK en Nederwetten. Het hoofdbestuur van Wilhelmina Boys gaat zich beraden over de wijze waarop en door wie na dit seizoen het hoofdtrainerschap ingevuld zal gaan worden.