Moreno Koenders (rechts) namens Brabantia in duel met aanvoerder Paul Smeets van Rhode.
Volledig scherm
Moreno Koenders (rechts) namens Brabantia in duel met aanvoerder Paul Smeets van Rhode. © DCI media

Topschutter Moreno Koenders van Brabantia kiest voor Gemert

TRANSFERAanvaller Moreno Koenders (21) van eersteklasser Brabantia komt volgend seizoen in de derde divisie uit voor Gemert.  De Eindhovense spits maakte dit seizoen in de competitie 21 doelpunten voor Brabantia.

,,Het gesprek bij Gemert verliep heel fijn en ik wil nog het hoogst haalbare eruithalen en denk dat Gemert een mooie club is hiervoor en op een leuk niveau te spelen”, geeft Koenders aan.

Koenders, die voorheen bij Woenselse Boys, FC Eindhoven en Nuenen voetbalde, speelt vanaf de A-jeugd bij Brabantia en brak daar in het seizoen 2017-2018 door. Hij kroonde zich dat jaar met dertien doelpunten meteen tot topscorer. Vorig seizoen lag hij er een poos uit door een blessure en kwam toen nog tot acht goals.

  1. Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Na lange tijd met blessures te hebben getobd, maakte Wouter Peters op zondag 8 maart bij hoofdklasser Nuenen thuis tegen AWC zijn eerste speelminuten van het seizoen. De competitie kwam vervolgens tot een vroegtijdig einde en nu is duidelijk dat de 25-jarige middenvelder voorlopig ook niet meer terugkeert op het veld. ,,Het was een lastige beslissing, maar ik heb besloten om voor nu even te stoppen met voetballen”, geeft Peters aan.