Volledig scherm
PREMIUM
Quinn van Groningen, een pas 16-jarige verdediger die al een vaste waarde is bij tweedeklasser RPC. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Toptalent Van Groningen (16) bleef zijn club trouw: ‘Zeer goede keuze geweest om bij RPC te blijven’

Quinn van Groningen verkoos dit jaar een langer verblijf bij RPC boven een transfer naar FC Eindhoven en kreeg daar geen spijt van. De pas 16-jarige verdediger speelt dit seizoen alles bij de tweedeklasser.

,,Het is een zeer goede keuze geweest om bij RPC te blijven. Ik kan me nu volop ontwikkelen in de tweede klasse, in een leuk team”, vertelt Van Groningen, die begin maart een uitnodiging kreeg om stage te komen lopen bij FC Eindhoven. ,,Ik had toen twee keer in de basis gestaan bij het eerste van RPC. De stage van twee weken bij de Onder-17 jaar van FC Eindhoven beviel zeer goed, ik kon er aansluiten. RPC-coach Goeran van den Heuvel hielp me bij mijn keuze. Hij stelde in een gesprek mijn persoonlijke belangen voorop en gaf aan dat als ik zo bleef presteren, ik een goede kans had om dit seizoen een basisspeler te worden bij RPC 1.”

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.