Volledig scherm
Ger Demin trainer UNA Veldhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Trainer Ger Demin gooit de handdoek in de ring bij UNA

Ger Demin is niet langer hoofdtrainer bij UNA. Hij maakte dinsdagavond aan het bestuur en de spelersgroep bekend per direct te stoppen bij de derdedivisionist uit Zeelst. Als reden gaf Demin op dat er geen chemie is binnen de technische staf, wat zijn weerslag had op de sportieve resultaten.

Demin (58), die vroeger in het eerste van UNA voetbalde en er in de periode 1996-1999 al eerder hoofdtrainer was, keerde afgelopen zomer terug op het oude nest. Als trainer was hij vrijwel overal succesvol, maar bij UNA liep het dusver allesbehalve gesmeerd. De ploeg die mee wil doen om de prijzen staat na tien wedstrijden teleurstellend dertiende met slechts elf punten. Zondag verloor UNA, dat pas twee overwinningen behaalde, thuis met 0-2 van HSC’21.

Midden jaren 90 startte Demin zijn trainerscarrière bij Braakhuizen, waarna hij bij UNA aan de slag ging. In 1999 leidde hij de club uit Zeelst via de nacompetitie naar de eerste klasse. Nadien was hij als trainer werkzaam bij DBS, Hapert, Reusel Sport, EFC, Gestel en ZSV. Ook met EFC en ZSV realiseerde hij promotie naar de eerste klasse.