Tivoli dit seizoen thuis in actie tegen PSV AV.
Volledig scherm
Tivoli dit seizoen thuis in actie tegen PSV AV. © FotoMeulenhof

Trainer Marc van Eijk neemt afscheid van Tivoli

TRAINERSCARROUSELTrainer Marc van Eijk neemt na dit seizoen afscheid van SV Tivoli. Hij is bezig aan zijn eerste jaar bij de hekkensluiter van de derde klasse D. 

,,Tivoli heeft mij de kans gegeven om het trainerschap weer op te pakken en daar ben ik de club dankbaar voor, aldus Van Eijk in een persbericht van de club. Met vrijwel een volledige nieuwe spelersgroep ging Van Eijk aan de slag. Hoewel Tivoli in vijftien competitieduels pas één punt pakte en 116 tegengoals incasseerde, kreeg de ploeg van tegenstanders geregeld complimenten over de inzet, sportiviteit en speelwijze. Van Eijk: ,,Ik heb erg moeten wennen aan het niveau, dat vanzelfsprekend veel lager ligt dan ik gewend ben.” 

De oud-profvoetballer van Heerenveen en Veendam kwam afgelopen zomer terug naar Nederland om dichter bij zijn kinderen te zijn en te investeren in zijn trainerscarrière. Bij Tivoli kreeg Van Eijk de ruimte om zich naast het vaandelteam bezig te houden met de ontwikkeling van de jeugd. Op vrijwillige basis gaf hij trainingen op een voetbalschool, waarmee Tivoli haar jeugdspelers extra kon binden.

Bestuurslid Marc van Hout: ,,Met erg veel energie heeft Marc zich ingezet voor de club. De resultaten vallen tegen, maar hier werd voorafgaand aan het seizoen al voor gevreesd na het vertrek van nagenoeg de hele selectie. Ongeacht welke trainer er voor de groep zou komen. We verwijten Marc hierin niets. We zijn samen aan een avontuur begonnen en die maken we op een goede manier af.”

Marc van Eijk ziet Tivoli als mooie opstap naar een volgende uitdaging. De technische commissie van de vereniging heeft het profiel voor de nieuwe trainer uitgewerkt en gaat hiermee aan de slag.