Volledig scherm
PREMIUM
Gemert-coach Reinald Boeren viert met Erwin van den Broek de overwinning op Hoek en de plaatsing voor de eerste ronde van de KNVB-beker. © Frans Brzoskowski

Trotse Reinald Boeren geniet in Gemert

Reinald Boeren is sinds dit seizoen de nieuwe man bij hoofdklasser Gemert. De 46-jarige Roosendaler beleefde woensdag een prachtig debuut door zich met zijn ploeg te plaatsen voor de eerste ronde van de KNVB-beker.

Het was misschien niet de meest voor de hand liggende naam. Reinald Boeren als nieuwe trainer van hoofdklasser Gemert. In deze regio een grote onbekende, in West-Brabant heeft hij zijn plek in de geschiedenisboeken echter al verdiend. Roosendaal leidde hij van de derde naar de eerste klasse en bij Rood-Wit uit wielerdorp Sint Willebrord herhaalde hij dit kunststukje. Afgelopen seizoen stond hij zelfs op de drempel van promotie naar de hoofdklasse. ,,Ik wilde wat anders en mijn vriendin woont in Nederwetten. Dus liet ik hier eens mijn licht opsteken en zodoende kwam ik in contact met Gemert. Dat ik nu de club mag trainen is een grote eer, maar ook zeker een enorme uitdaging.”