Volledig scherm
PREMIUM
Tuur de Laat © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Tuur de Laat is volledig verknocht aan Reusel Sport

Rugzak om en op wereldreis? Dat zie je Tuur de Laat niet snel doen. De 22-jarige spits ís Reusel, en andersom. ,,Na twee weken vakantie ben ik altijd blij weer thuis te zijn.”

Competitiegenoten kennen hem waarschijnlijk als ‘die slungel van Reusel Sport’, op de middelbare school was het ‘Biggie’ en tegenwoordig zegt iedereen op sportpark Den Hoek gewoon ‘Lange’. Met zijn 1.91 meter torent Tuur de Laat doorgaans boven de anderen op het voetbalveld uit. ,,Ik heb in de jeugd altijd als controleur gespeeld en haalde toen mijn voldoening uit het maken van meters en het corrigeren van fouten van anderen”, vertelde De Laat, die tijdens de nacompetitie in de A1 in de punt van de aanval belandde en vervolgens promotie naar de hoofdklasse afdwong. ,,Sindsdien ben ik een spits. Het ziet er bij mij misschien niet altijd even gepolijst uit, maar het bevalt me goed. Ik moet het vooral van de aanvoer hebben en op de juiste plek staan als de ballen komen.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.