Volledig scherm
© Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Twee spelers van RKPVV beginnen zonder scheenbeschermers, Ambulance moet komen voor gebroken enkel bij Helmondia

Derde klasse D zuid 2RKPVV wint met 0-1 van Schijndel. Na vijf minuten moest de scheidsrechter ingrijpen omdat twee spelers van RKPVV geen scheenbeschermers aanhadden. De coach van Schijndel wees de scheids van dienst daarop. Volgens RKPVV-trainer was dit onsportief gedrag en probeerde hij op deze manier zijn ploeg te intimideren.

Avanti’31 – Nijnsel 1-0.
Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte voor de afgelopen week overleden clubman van Nijnsel Frans Sijbers. De wedstrijd was er uiteindelijk één die een 0-0 verdiende, maar dat werd het niet. In de 23e minuut maakte de Nijnselse verdediging een foutje en Avanti’31 strafte dat meteen af: 1-0. De rest van de wedstrijd was een foutenfestival. De bal werd constant op het middenveld verloren en de keepers hoefden nauwelijks in actie te komen.

Schijndel – RKPVV 0-1
De eerste vijf minuten waren voor Schijndel, maar daarna was het RKPVV dat de klok sloeg. Al na zeven minuten scoorde Johan van Lierop het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1. Frens Geerlings, samen met Leon van Teefelen trainer bij RKPVV, zag zijn ploeg niet meer in de problemen komen. ,,We waren heer en meester na het doelpunt. De grensrechter van Schijndel keurde na de rust nog een zuiver doelpunt af wegens buitenspel.” Volgens Geerlings was dat niet enige wat Schijndel probeerde om de wedstrijd te ‘ontregelen’. ,,Na vijf minuten riep de trainer van Schijndel de scheidsrechter naar de kant, om te vertellen dat er twee spelers van ons geen scheenbeschermers om hadden. Toen moesten ze alsnog scheenbeschermers om gaan doen. Hij probeerde ons zo te intimideren, maar in mijn ogen is dat gewoon onsportief gedrag”, aldus Geerlings.

Handel – Excellent 2-1.
Handel begon slordig aan de wedstrijd, maar draaide het wedstrijdbeeld snel om. Na 26 minuten liet de doelman van Excellent een voorzet los en Rob Manders kon simpel de 1-0 binnen tikken. Daarna bleef Handel de bovenliggende partij. Vlak voor rust kreeg de ploeg van trainer Tom Jacobs een corner. Geert van den Bosch ging achter de bal staan, maar raakte hem helemaal verkeerd. Wonder boven wonder belandde de bal toch op de goede plek. Na een ouderwetse scrimmage viel er een doelpunt: 2-0. Thijs Fonken en Mark van Erp claimden allebei het doelpunt. ,,Het was een rare goal”, weet Jacobs. ,,Uiteindelijk telden we de goal voor Van Erp, maar daar was Fonken het niet mee eens.” Meteen na rust scoorde Excellent de 2-1, maar Handel kwam daarna niet meer in de problemen.

Boekel Sport – Helmondia 1-2.
Helmondia won dan wel met 1-2 in Boekel, maar de wedstrijd werd ontsiert door een zware blessure van Helmondiaan Giowin den Ouden. In de eerste helft landde een speler van Boekel op de enkel van Den Ouden. Tot iedereens schrik bleef Den Ouden liggen. Zijn enkel bleek later gebroken, waardoor de wedstrijd enige tijd werd onderbroken totdat er een ambulance arriveerde. De ploeggenoten van Den Ouden gingen door en wonnen uiteindelijk door twee doelpunten van Amos Letwory. In de 87e minuut scoorde Boekel nog tegen, maar Helmondia sleepte de overwinning over de streep. ,,De jongens hebben na afloop de overwinning aan Giowin opgedragen. We leven erg met hem mee. Hij wordt komende week geopereerd aan zijn enkel. We hopen op een spoedig herstel”, aldus Helmondia-trainer Juan Bonilla.