Luc Steevens grijpt namens EFC in alvorens Justin Hoeben namens Someren gevaarlijk kan worden.
Volledig scherm
Luc Steevens grijpt namens EFC in alvorens Justin Hoeben namens Someren gevaarlijk kan worden. © Jan van den Broek

Uitslagen districtsbeker: EFC wint ook bij Someren; Neerkandia laat geen spaan heel van Bavos

DISTRICTSBEKEREINDHOVEN - EFC heeft ook zijn tweede bekerduel in de poulefase van de districtsbeker in winst omgezet. De Eerselse eersteklasser won zondagmiddag met 2-3 bij tweedeklasser Someren. Joël Prat schoot al in de eerste minuut een strafschop binnen voor EFC en Bram Jansen maakte in de 16e minuut de 0-2. Kort voor rust kopte Koen de Louw de 1-2 binnen. Jesse van Gerwen verzilverde in de tweede helft een penalty voor EFC (1-3), waarna Koen de Louw nog de 2-3 maakte.

 1. Overzicht | EFC draagt zege op aan overleden kantinebaas, Gemert geeft 3-0 voorsprong bijna uit handen
  amateurvoetbal

  Overzicht | EFC draagt zege op aan overleden kantine­baas, Gemert geeft 3-0 voorsprong bijna uit handen

  Onder troosteloze omstandigheden, zonder publiek en met dit herfstweer, hebben de amateurvoetballers deze zondag de kletsnatte velden betreden. Gemert gaf bijna een 3-0 voorsprong uit handen. EFC hoorde vlak voor de warming up dat kantinebeheerder Ad van Gompel is overleden. De ploeg besloot voor hem te winnen en dat lukte. Stiphout Vooruit was veel te sterk voor SJVV: 6-0.
 2. Verzamelen een vreemde hobby? Jan heeft alle voetbaluitslagen vanaf 1888
  PREMIUM

  Verzamelen een vreemde hobby? Jan heeft alle voetbaluit­sla­gen vanaf 1888

  VELDHOVEN - Voetbal laat het hart van Jan Schoenmakers sneller kloppen. Niet alleen als de clubs uit de eredivisie of de Oranje leeuwen aantreden. Nee, geen enkele uitslag of stand in het Nederlandse prof- en amateurvoetbal ontsnapt aan de aandacht van de Veldhovenaar. Dat gaat ver beseft hij zelf ook. Tot 28 oktober 1888 zelfs: Concordia Rotterdam - Excelsior Haarlem 4-0. ‘O ja, H. Bijlstra maakte het eerste doelpunt.’