Joey Verhoeven van UNA voorkomt met een kopbal dat UNA in de laatste minuten een tegenvaller te verwerken krijgt. Van links naar rechts:  Siem van Dijck van EVV Echt, Joey Verhoeven van UNA, Lex van Dijk van UNA, Maikel Verkoelen van UNA, Rob van Boekel van UNA
Volledig scherm
Joey Verhoeven van UNA voorkomt met een kopbal dat UNA in de laatste minuten een tegenvaller te verwerken krijgt. Van links naar rechts: Siem van Dijck van EVV Echt, Joey Verhoeven van UNA, Lex van Dijk van UNA, Maikel Verkoelen van UNA, Rob van Boekel van UNA © Orange Pictures

UNA blijft maar voortploeteren

Het lukt UNA dit seizoen alsmaar niet om een keer echt te overtuigen. Ook bij EVV Echt kwam de ploeg van coach Ger Demin geen moment in het normale ritme wat van de geelzwarten gezien de voorgaande jaren mag worden verwacht. In een troosteloos duel verdeelden beide ploegen op sportpark In de Bandert de punten, 0-0.

Aan Zeelsterse zijde viel toch nog iets positiefs te melden. Ondanks het mindere spel kreeg UNA voor het eerst dit seizoen geen doelpunt tegen. Dat had meteen na het eerste fluitsignaal van de uitstekende leidende arbiter Lorenzo Cairo uit Den Bosch zomaar anders kunnen zijn.

In de beginfase had EVV de beste mogelijkheden. Tot drie keer tot kwamen de bezoekers in de eerste tien minuten goed weg. Daarna kwam UNA steeds beter in de wedstrijd. Zonder tot echte grote kansen te komen ging de rust in met een 0-0 stand.

Ook na de pauze kwam het spelpeil niet boven acceptabel niveau uit. Zowel EVV als UNA hielden elkaar in evenwicht waardoor de 0-0 een logische stand werd.

Niek van Boekel stond bij UNA gewoon in de basis. De aanvoerder werd op 13 oktober in het uitduel bij Hoogland twaalf minuten voor tijd van het veld gestuurd. Volgens trainer Raymond Prins van de ploeg uit Amersfoort zou Van Boekel bewust Hoogland-spits Oscar van Logtestijn in zijn gezicht hebben geschopt. De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde echter anders en sprak Van Boekel op basis van geregistreerde beelden en verklaringen vrij.

  1. Danilo Verus zwaait weer af bij SV Valkenswaard

    Danilo Verus zwaait weer af bij SV Valkens­waard

    Danilo Verus (36) keert volgend seizoen niet terug onder de lat bij tweedeklasser SV Valkenswaard. Hij zet opnieuw een punt achter zijn carrière. Dat deed Verus in 2018 ook al na drie jaar het doel van hoofdklasser Nuenen te hebben verdedigd, maar op 1 december 2019 maakte hij zijn comeback in de competitiewedstrijd van SV Valkenswaard uit tegen Marvilde. Nadien speelde hij nog zes duels. De uitwedstrijd tegen Beerse Boys op 8 maart (uitslag 0-0) was zijn laatste optreden bij SV Valkenswaard.