Thomas Horsten in duel met Dave Hensbergen.
Volledig scherm
Thomas Horsten in duel met Dave Hensbergen. © fotomeulenhof/Bert Jansen

UNA blijft tegen Hercules opnieuw steken op gelijkspel

Derde divisie zondagHet zit UNA nog altijd niet echt mee. Tegen Hercules had de ploeg van coach Ger Demin de beste – en de meeste mogelijkheden. De afwerking ontbrak waardoor UNA de Utrechtenaren een 2-2 gelijkspel moest toestaan.

UNA moest het tegen het dynamische Hercules doen zonder de geblesseerden keeper Yannick Derix, Bob Groenendijk, Richie-Sam Anpong, Sjors Paridaans en Sil van Herwijnen. Daar kwam tijdens de rust doelman Bart Tinus ook nog eens bij. De Zeelsterse goalie voelde na vijf minuten in zijn knie iets knappen en kon het tot aan de rust nog volhouden.

Eerste winst

De Zeelsternaren wachten na vier duels nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen. Positief; voor de eerste keer kwamen de geelzwarten op voorsprong. In de 18e minuut verzilverde Mart van de Gevel met het hoofd een voorzet van Thomas Horsten, 1-0. Vlak daarvoor trof Lex van Dijk uit een vrije trap de lat. UNA leek daarmee een probleem te hebben overwonnen. Echter vlak voor rust kreeg Lex van Dijk, ditmaal op het middenveld, de bal ongelukkig tegen de hand. De toegekende strafschop was een kolfje naar de hand van Hercules-aanvoerder Matthijs Blijham, 1-1.

Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Nu door de mee naar voren gerende Joey Verhoeven die knap de 2-1 binnen volleerde. Weer was de voorsprong van korte duur. Acht minuten na de 2-1 prikte wederom Blijham namens Hercules uit een vrije trap raak, 2-2.

In de slotfase ging het er af en toe hectisch aan toe zonder dat het aan de stand iets veranderde.

UNA: Tinus (46. Maes); Scheepers (82. Van Gerven), Verhoeven, N. van Boekel, Jagt; Van Dijk, Horsten, Willems; Tielemans (75. R. van Boekel), Van de Gevel, Boogers.