Volledig scherm
Yannick Derix keepte een dijk van een wedstrijd. © Orange Pictures

UNA breekt de ban met eerste winst op vreemde bodem

Derde divisie zondagMet een zwaarbevochten 1-2 overwinning op FC Lienden boekte UNA de eerste uitwinst van dit seizoen. Dat koste - zeker na rust - de nodige kruim. Toch wist de formatie van de nieuwe UNA-coach Harrie Gommans met veel moeite de zege over de streep te trekken.

De wedstrijd begon als de brandweer. UNA-aanvaller Mart van de Gevel miste na tien seconden vrij voor doel en meteen aan de andere kant viel de 1-0. Een afstandsschot van Yassine Zakir was UNA-goalie Yannick Derix te machtig, 1-0. Vervolgens kwam Sten Senders vrij voor het FC Lienden-doel en vloog een afdraaiend schot van Nick Tielemans tegen de lat.

Na een kwartier zakte het tempo en daarmee was ook de verrassing uit de wedstrijd. De gelijkmaker kwam in de 17de minuut op naam van Nick Tielemans die vrij op mocht stomen vanaf de linkerflank en de hoek voor het uitzoeken had, 1-1.

Terug op eigen helft

Na de pauze drong FC Lienden de bezoekers steeds verder terug op eigen helft. Het was aan twee voortreffelijke reddingen van UNA-keeper Yannick Derix te danken dat zijn ploeg niet op achterstand werd gezet.

In de 82ste minuut zat het UNA een keer mee. Een vrije trap vanaf twintig meter van Sjors Paridaans werd door een verdediger van de thuisploeg met de arm gekeerd. Mart van de Gevel velde het vonnis over het veelgeplaagde FC Lienden, 1-2. Het betekende tevens de eerste overwinning van de Zeelsternaren op de Betuwenaren in vijf seizoenen dat beide ploegen elkaar troffen.

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Paridaans, Jagt (69. Groenendijk); Horsten, N. van Boekel, Senders (70. R. van Boekel); Boogers, Van de Gevel,Tielemans (82. Van Herwijnen).