UNA (hier in actie tegen OSS '20) won vandaag met 3-2 van Jong ADO Den Haag
Volledig scherm
UNA (hier in actie tegen OSS '20) won vandaag met 3-2 van Jong ADO Den Haag © Fotopersburo van de Meulenhof BV

UNA buigt achterstand om in overwinning

DERDE DIVISIEUNA heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op sportpark Zeelst boog de ploeg van Ger Demin in de tweede helft een 0-2 achterstand in een 3-2 overwinning. Gemert leed de eerste nederlaag van het seizoen.

UNA - Jong ADO Den Haag 3-2.
UNA heeft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In Zeelst werd Jong ADO Den Haag met 3-2 geklopt. Halverwege keek de ploeg van trainer Ger Demin nog tegen een 0-2 achterstand aan. De bezoekers grossierden zeker niet in kansen maar sloegen via Yahya Boussakou en Hugo Botermans wel twee keer toe. UNA hielp aan de andere kant de mooiste mogelijkheden om zeep. Dat bleef zo in de tweede helft, tot Niek van Boekel UNA met een geweldige goal terug in de wedstrijd bracht. De aanvoerder passeerde zijn man en stiftte de 1-2 over Jong ADO-doelman Luuk Brand. Daarna toonde UNA wilskracht en werden de bezoekers teruggedrongen. Met goals in de 82ste en 84ste minuut bezorgde Mart van de Gevel, die het vizier daarvoor niet op scherp had staan, UNA de eerste competitiezege van het seizoen.

HSC '21 - Gemert 3-0.
Gemert heeft op bezoek in Haaksbergen de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van Reinald Boeren verloor met 3-0. Gemert begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Willem den Dekker enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar de doelman van HSC '21 hield zijn doel schoon. De tweede helft was amper zes minuten onderweg toen de thuisploeg op voorsprong kwam via Desney Bruinink. Met een prachtige lob leek Thijs van Pol Gemert op gelijke hoogte te schieten maar de Haaksbergse doelman redde fraai. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop welke werd benut door Diego van der Weide. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal bepaald Stef Ottink de eindstand op 3-0.