Volledig scherm
Brian Boogers en Mart van de Gevel (rechts) vieren de 1-0 van UNA tegen Westlandia. © Orange Pictures / Danny Ploegaert

UNA gelooft weer in eigen kansen na eigen zege en misstap concurrentie

DERDE DIVISIEHet was een goed weekeinde voor UNA. Terwijl de ploeg van coach Jeroen van Bezouwen zondag verdiend met 3-1 won van middenmoter Westlandia, gingen concurrenten TEC en OFC in de fout door gelijk te spelen bij EVV (1-1) en OSS’20 (0-0).

De Zeelsternaren staan nu derde achter TEC (drie verliespunten minder dan UNA) en Jong Volendam (zes verliespunten minder). Er zijn nog acht wedstrijden te gaan.

Tegen Westlandia begon UNA ijzersterk. Na ruim één minuut ging de bal op de stip na een handsbal in de Naaldwijkse verdediging. Brian Boogers zag zijn strafschop gestopt door Westlandia-doelman Edgar Leerdam. De rebound was voor Mart van de Gevel:1-0. Na een kwartier zat de thuisploeg opeens op rozen. Een prachtpass van Nick Tielemans over de hele werd door Boogers met de borst meegenomen. De aanvaller toonde zich niet zelfzuchtig en schoof af op Van de Gevel: 2-0.

Na de pauze kwam Westlandia veel beter in de wedstrijd. Binnen zeven minuten schoof Jedsel Markes de 2-1 achter UNA-doelman Yannick Derix. Even leek UNA het moeilijk te krijgen. Nadat invaller Teun Sebregts een kwartier voor tijd de 3-1 maakte was de wedstrijd gespeeld. Niek van Boekel zag even later nog een strak schot tegen de lat eindigen.

  1. Oud-trainer Peter Maas (Baronie en Halsteren): ‘Ik denk niet dat Gemert het nog weggeeft’
    PREMIUM
    ontknoping hoofdklasse

    Oud-trai­ner Peter Maas (Baronie en Halsteren): ‘Ik denk niet dat Gemert het nog weggeeft’

    Hij werd kampioen met Halsteren, maar kende zijn grootste successen als trainer van Baronie. Peter Maas (49), sinds vijf jaar internationaal scout van sc Heerenveen, weet wat er gevraagd wordt in de top. Het amateurvoetbal houdt hij nog altijd nauwlettend in de gaten. Hij laat desgevraagd zijn licht schijnen op de seizoensontknoping in de hoofdklasse B en de kansen van VV Gemert.