Max van den Akker probeert namens Marvilde de bal te veroveren op een speler van Sparta'25.
Volledig scherm
Max van den Akker probeert namens Marvilde de bal te veroveren op een speler van Sparta'25. © DCI media

UNA haalt Yoeri Sijbers en Max van den Akker terug

AMATEURVOETBALDe afgelopen weken stonden bij het teammanagement van UNA in het teken van het komend seizoen. Max van den Akker en Yoeri Sijbers keren na twee seizoenen terug bij de Veldhovense derde divisionist.

Van den Akker speelde de afgelopen twee seizoenen bij Marvilde nadat hij de jeugdopleiding van UNA had doorlopen. De trefzekere aanvaller ontwikkelde zich snel bij de Veldhovense tweedeklasser. Het afgelopen seizoen was de 20-jarige clubtopscorer een van de genomineerden voor Speler van het Jaar op het ED-amateurvoetbalgala.

Yoeri Sijbers (23) keert terug uit Amerika, nadat hij twee seizoenen geleden vertrok als speler van UNA. De verdediger studeerde aan de Universiteit van Tulsa en was daar bij Tulsa Hurricane actief als speler en trainer.

Doelman Bart Tinus en centrale verdediger Sjors Paridaans beëindigen hun voetbalcarrière. Aanvaller Sil van Herwijnen speelt volgend jaar bij derde divisionist Dongen. Jelle Schijvenaars wil zijn voetballoopbaan voortzetten. De spits revalideert momenteel van een kwetsuur aan de kruisband.

Van de huidige selectie blijven de volgende spelers ook volgend seizoen bij UNA: Yannick Derix, Tom Scheepers, Ritchie-Sam Anpong, Bob Groenendijk, Sten Senders, Thomas Horsten, Brian Boogers, Nick Tielemans, Noël van Gerven, Niek van Boekel, Louisben Jagt, Rob van Boekel, Joey Verhoeven, Mart van de Gevel, Teun Willems en Jesper Maes. De jeugdspelers Eon Herman en Reinder Bruin worden volgend seizoen aan bij de selectie toegevoegd. Gesprekken met de overige selectie- en jeugdspelers lopen nog.

Voetballer  Yoeri Sijbers.
Volledig scherm
Voetballer Yoeri Sijbers. © Fotomeulenhof