Bart Tinus in actie voor OJC in 2017.
Volledig scherm
Bart Tinus in actie voor OJC in 2017. © Jan Verhoeven

UNA heeft opnieuw beet en haalt doelman Bart Tinus bij OJC Rosmalen op

Nadat eerder Thomas Horsten (afkomstig van TEC) zijn jawoord aan UNA had gegeven, komt nu ook doelman Bart Tinus naar de derdedivisionist van Sportpark Zeelst. Tinus is afkomstig van OJC Rosmalen, dat momenteel ook in dezelfde klasse als UNA uitkomt.

Met de 33-jarige Tinus haalt UNA een doelman met routine in huis. Hij zal de concurrentie moeten aangaan met de huidige keeper van de geelzwarten Yannick Derix.

Tinus was bij OJC Rosmalen een kind van de club en kwam in 2003 voor het eerst in de basis bij de roodzwarten. De goalie vertrok zes jaar later naar FC Den Bosch om vervolgens via JVC Cuijk, Spakenburg, weer OJC Rosmalen en weer JVC Cuijk een jaar geleden bij de ploeg van Sportpark De Groote Wielen terug te keren.

De selectie van UNA begint voor komend seizoen inmiddels aardige vormen aan te nemen. De kern met o.a. de broers Niek en Rob van Boekel, Nick Tielemans, Brian Boogers, Tom Scheepers, Mart van de Gevel, Jelle Schijvenaars verlengde geruime tijd geleden al hun verbintenis net de Zeelsternaren.

UNA zag eerder Bassou Boulghalgh (Kozakken Boys), Teun Sebregts (Achilles Veen), Pieter-Jan Scheerlinck (KFC Turnhout), Twan Demin (Marvilde), Willem Tieben (Udi’19)en Sander van Weert (Blauw Geel’38) vertrekken.