Volledig scherm
Archiefbeeld UNA © Orange Pictures / ERWIN GOOSSENS

UNA omzeilt met HBS een lastige klip

DERDE DIVISIETraditioneel heeft UNA het moeilijk in de Haagse bosjes van Pex. Ook nu HBS hekkensluiter was ging het met de ploeg van coach Jeroen van Bezouwen uiterst moeizaam. 

UNA speelde, hoewel het volop in de race is voor promotie naar de tweede divisie, zwak en inspiratieloos. De thuisploeg kwam zelfs door een rake kopbal van Mink van de Hoven op een 1-0 voorsprong. 

In de rust ging het in de kleedkamer van de Zeelsternaren even fel aan toe. Dat had zijn weerslag op het spel in de tweede helft. De gelijkmaker werd gemaakt door Mart van de Gevel. Door strijd en passie kwam uiteindelijk de 1-2 van de voet van Mart van de Gevel.

Vlak voor tijd kwam UNA nog goed weg dat doelman Yannick Derix op het laatste moment redde nadat een aanvaller van HBS vrij voor hem verscheen. Van Bezouwen was na afloop trots op zijn ploeg. ,,Door het verlies van OFC en OSS’20 kunnen we terugkijken op een positief weekend. Jammer dat TEC in de laatste minuut van Jong Volendam wint.”

UNA; Derix; Sebregts, Van Dijk, Anpong, Scheerlinck; Boulghalgh, N. van Boekel (78. Jagt), Boogers; Van de Gevel, Schijvenaars, Tielemans (90. Paridaans).