Volledig scherm
© FotoMeulenhof

UNA zakt steeds dieper in moeras

DERDE DIVISIEHet woord crisis begint bij UNA langzaamaan de kop op te steken. De ploeg van coach Ger Demin verloor van HSC’21 met 0-2. 

De manier waarop geeft in het Zeelsterse kamp veel te denken. Te weinig stootkracht voorin en het middenveld dat regelmatig wordt overlopen, zette UNA in de tweede helft voor een voldongen feit. Als het ingrijpen in de defensie ook nog eens te wensen overlaat, komt veel te veel bij doelman Yannick Derix terecht. De goalie scoorde zowat als enige een dikke voldoende en dat zegt alles over de staat van UNA tegen HSC’21.

Weer ging het voor UNA mis tegen een ploeg waar het absoluut niet van hoefde te verliezen. Voor rust waren de Zeelsternaren de aanvallende ploeg. HSC’21 beperkte zich tot counteren. Na de pauze kregen Sten Senders en Mart van de Gevel de ideale mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Dat gebeurde niet waardoor UNA halverwege de tweede helft het deksel op de neus kreeg. Cenk Uguz opende in de 66ste minuut de score voor de bezoekers, 0-1. UNA miste vervolgens de kracht om terug te vechten. Negen minuten voor tijd kwam de genadeslag. Diego van der Weide soleerde langs linkerverdediger Louisben Jagt en doelman Yannick Derix om vervolgens fraai af te ronden, 0-2.

UNA: Derix; Scheepers, Verkoelen, Verhoeven (68. Schijvenaars), Jagt; Van Dijk, N. van Boekel, R. van Boekel (80. Horsten); Tielemans, Van de Gevel, Senders.