Volledig scherm
© © Orange Pictures / Frank Laracker

UNA zet zichzelf in Brabantse derby tegen Blauw Geel’38 te kijk; nog kleine kans op nacompetitie

DERDE DIVISIEMet een blamerende 1-4 nederlaag eindigde UNA zijn laatste thuisduel van dit seizoen op sportpark Zeelst. Het laag geklasseerde Blauw Geel’38 waande zich na rust als een klein kind in een overvolle snoepwinkel. UNA belegerde continue het doel van de Veghelnaren. Met de ruimte die UNA achterin weggaf wisten de bezoekers echter wel raad.

Voor rust speelde de thuisploeg alleszins acceptabel voetbal. Toch keken de manschappen van coach Jeroen van Bezouwen na amper één minuut al tegen een 0-1 achterstand aan. UNA-verdediger Tom Scheepers ging in de fout waarvan Koen van der Zanden optimaal profiteerde, 0-1. De geelzwarten zochten vervolgens nadrukkelijk de aanval. Het leverde na een kwartier de 1-1 gelijkmaker op van Brian Boogers. Dezelfde Boogers verloor even later de bal op het middenveld. Nu was het Eindhovenaar in Veghelse dienst Joey Hellstern die scoorde, 1-2.

Ook na de rust hield de belegering op het Veghelse doel alsmaar aan. Sjors Paridaans en Lex van Dijk zagen hun kopballen tegen de paal eindigen. Rob van Boekel en Teun Sebregts hielpen fraaie mogelijkheden om zeep. Ondertussen counterde Blauw Geel’38 vrolijk verder. Halverwege de tweede helft werd de ellende voor UNA compleet. Doelman Yannick Derix moest na een handsbal buiten het strafschopgebied met een rode kaart van het veld. Koen van der Zanden besliste in de 82e minuut de wedstrijd definitief, 1-3. In de laatste seconde tekende Ben van den Nieuwenhof voor de 1-4 eindstand. 

Toch heeft UNA nog een kans op de nacompetitie, omdat Jong Volendam wel de titel kan pakken, maar niet in de play-offs kan meedoen bij periodewinst. De hoogst geëindigde ploeg op de ranglijst neemt de plaats van periodekampioen Jong Volendam dan over. Mocht UNA dus zondag bij EVV Echt gaan winnen en directe concurrent Goes verliest van OSS’20 dan passeren de Zeelsternaren de Zeeuwse formatie. 

Tweede voorwaarde is dat Jong Volendam wint bij HSC’21, waardoor de oranjehemden naast de titel ook de derde periodetitel pakken. Omdat bij de titel van Jong Volendam automatisch TEC mee promoveert, gaat de periode van de ploeg uit Tiel naar de derde op de ranglijst en dat is OFC.

UNA: Derix; Scheepers (77. Demin), Van Dijk, Paridaans (64. Sebregts), Scheerlinck; Boulghalgh, R. van Boekel (69. Van Iersel), Jagt; Boogers, Schijvenaars, Tielemans.