Volledig scherm
FC Eindhoven Vrouwen 2 viert de promotie © ED

Unieke prestatie FC Eindhoven Vrouwen 2

VROUWENVOETBALMet een overtuigende 3-0 overwinning op Bekkerveld promoveerde FC Eindhoven Vrouwen 2 naar de hoofdklasse. Een unieke prestatie. Het vaandelteam van de blauwwitten speelt in de topklasse. De tweede selectie gaat daar nu net een klasse onder spelen.

In het zondagvoetbal zijn de Eindhovense speelsters de enige ploeg die met een tweede ploeg zo hoog spelen. Bij de zaterdagvoetballers komen ook de reserves van Wartburgia en Ter Leede op het een na hoogste amateurniveau uit.

FC Eindhoven had van Bekkerveld, dat nu uit de hoofdklasse degradeerde, niets te duchten. De Limburgers kwamen de hele wedstrijd tot welgeteld één kans.

Ondanks het grote veldoverwicht duurde het nog tot een kwartier voor tijd voordat het eerste Eindhovense doelpunt viel. Felice van Duijnhoven tekende voor de bevrijdende 1-0. FCE liet zich vervolgens niet terugdringen. Enkele minuten later was het weer Felice van Duijnhoven die de score verdubbelde naar 2-0. De kroon op het werk kwam in de slotfase. Jette van Vlerken besliste het duel definitief (3-0) waarna de champagnekurken van de fles konden.