Volledig scherm
PREMIUM
Richard Hermans (rechts) van Unitas'59 met aanvoerder Robbert van Lankveld van koploper Sparta'25, dat het duel met 1-0 won. © Jos Pennings

Unitas’59 aast op sterk slot: ‘We spelen een klasse te laag’

AMATEURVOETBALEen gooi doen naar promotie is dit seizoen de insteek bij Unitas’59. Om dat te bewerkstelligen moet de Eindhovense derdeklasser in de tien resterende duels een goede serie neerzetten.

In de periode 2006-2010 was Unitas’59 al eens vier seizoenen tweedeklasser. Middenvelder Richard Hermans (28) maakte het laatste jaar mee. ,,Ik keerde als 18-jarige terug van Helmond Sport, maar door het vertrek van veel spelers degradeerden we.” Nadat Unitas’59 vier jaar later afzakte naar de vierde klasse, behaalde de ploeg in 2017 glansrijk en ongeslagen het kampioenschap. Hermans: ,,We hoopten direct door te stoten naar de tweede klasse. Maar het niveau in de derde klasse bleek een stuk hoger te liggen, teams verdedigen compacter.”

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.