Volledig scherm
PREMIUM
Richard Hermans (rechts) van Unitas'59 met aanvoerder Robbert van Lankveld van koploper Sparta'25, dat het duel met 1-0 won. © Jos Pennings

Unitas’59 aast op sterk slot: ‘We spelen een klasse te laag’

AMATEURVOETBALEen gooi doen naar promotie is dit seizoen de insteek bij Unitas’59. Om dat te bewerkstelligen moet de Eindhovense derdeklasser in de tien resterende duels een goede serie neerzetten.

In de periode 2006-2010 was Unitas’59 al eens vier seizoenen tweedeklasser. Middenvelder Richard Hermans (28) maakte het laatste jaar mee. ,,Ik keerde als 18-jarige terug van Helmond Sport, maar door het vertrek van veel spelers degradeerden we.” Nadat Unitas’59 vier jaar later afzakte naar de vierde klasse, behaalde de ploeg in 2017 glansrijk en ongeslagen het kampioenschap. Hermans: ,,We hoopten direct door te stoten naar de tweede klasse. Maar het niveau in de derde klasse bleek een stuk hoger te liggen, teams verdedigen compacter.”

  1. Sander Bertels van Marvilde strijkt na zeven jaar weer bij oude liefde RPC neer
    TRANSFER

    Sander Bertels van Marvilde strijkt na zeven jaar weer bij oude liefde RPC neer

    Middenvelder Sander Bertels (28) van Marvilde keert terug zijn oorspronkelijke club RPC. Hij verliet de Stratumse vereniging in 2012 om vervolgens een jaar voor Rood-Wit Veldhoven uit te komen en voetbalt nu voor het zesde seizoen bij Marvilde. Zowel zijn huidige als nieuwe ploeg speelt in de tweede klasse F, Marvilde staat vierde en het als dertiende geklasseerde RPC moet waarschijnlijk nacompetitie gaan spelen voor lijfsbehoud.