Volledig scherm
© Thinkstock

Valkenswaard lost SBC af als koploper

DERDE KLASSE DValkenswaard is de nieuwe koploper in 3D, na de zege op DBS en het verlies van SBC bij Budel. Ook Sparta’25 wipt over de ploeg uit Son heen.

Budel – SBC 3-2. Budel won voor de derde keer op rij en klopte koploper SBC. Luc Nouwen bezorgde Budel met twee goals een 2-0 voorsprong en later maakte Jordy van Zon er zelfs 3-0 van. SBC kwam terug in de wedstrijd door twee goals van Max Vernie, maar dichterbij kwamen de bezoekers niet. Door de nederlaag is SBC de koppositie kwijt.

Wodan – Sparta’25 1-2. In een uiterst slechte wedstrijd heeft Sparta’25 toch gewonnen. Halverwege was het 0-2 door doelpunten van Jeremy Raaijmakers en Bob Klaassen. In de tweede helft scoorde Bart Franken tegen voor Wodan. Door de zege staat de ploeg uit Beek en Donk nu tweede op de ranglijst.

Spoordonkse Boys – Dommelen 3-2. Spoordonkse Boys heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Dommelen kwam na vijf minuten op voorsprong door een goal van Tom van Hoek, maar Sjoerd van Ham en Jari van den Hout bogen de achterstand om in een voorsprong. Luc Steevens maakte vanaf de strafschopstip de gelijkmaker, voordat Roel van Nunen (eveneens uit een strafschop) 3-2 maakte.

PSV – Wilhelmina Boys 3-1. PSV kwam tien minuten voor rust op voorsprong door een goal van Jimmey Granviel. Kort na rust moesten de bezoekers met tien man verder na twee keer geel voor Rico Klokgieters. PSV scoorde in de 76ste minuut 2-0 via Toufik Belhaj, maar dankzij Mike Smit (penalty) kwam de spanning snel terug in de wedstrijd. Antonio Greven van PSV kreeg daarbij een rode kaart. Door een rake penalty van Mike Hovestadt in blessuretijd werd de eindstand 3-1.

DBS – Valkenswaard 1-2. DBS speelde een uitstekende eerste helft en kwam op voorsprong door een goal van Marijn van Asten. Na de pauze draaide Valkenswaard de wedstrijd binnen vijf minuten om. Twee acties van Martijn Bax betekende twee keer een goal, 1-2. Daarna drukte DBS Valkenswaard terug op eigen helft, maar een punt zat er niet in. Door de zege is Valkenswaard de nieuwe koploper.