Volledig scherm
© © Orange Pictures / Erwin Goossens

Valkenswaard promoveert en kijkt uit naar burenstrijd met De Valk

Nacompetitie tweede klasse zuid 1In het seizoen 2012-2013 degradeerde Valkenswaard uit de tweede klasse. Na de 3-1 winst op de amateurs van PSV zijn de Bosuilen weer terug. Met mogelijk komend seizoen als toetje de Valkenswaardse burenruzie met De Valk. De geelzwarten daalden enkele weken geleden af naar de tweede klasse.

In het duel met PSV hielden beide ploegen lange tijd gelijke tred. PSV-aanvaller Mike Hovestadt kreeg in de beginfase de beste kans, maar raakte in vrije positie de paal. Op het half uur kwam Valkenswaard op voorsprong. Een handsbal van Michal Swinkels van PSV betekende een strafschop die Erwin Isbouts onberispelijk binnenschoot, 0-1. Voor de pauze had Mike Hovestadt de 1-1 gelijkmaker op de schoen. Zijn inzet ging net over.

Na de pauze liep Valkenswaard na een verdedigingsfout in de Eindhovense defensie door Vincent van den Groenedaal snel uit naar 0-2 en leek het duel gespeeld. Toch kwam PSV halverwege de tweede helft terug tot 1-2 nadat Mike Hovestadt zich knap vrijspeelde.

Het venijn zat in de staart. Beide ploegen liepen op het tandvlees. PSV zocht wanhopig de aanval en Valkenswaard counterde naar hartenlust. In blessuretijd kreeg Valkenswaard nog een discutabele strafschop. Invaller Geoffrey Prommayon (48) wondt zich dusdanig op dat de oud-prof met een rode kaart werd weggestuurd. Isbouts schoot feilloos de 1-3 binnen. Vanaf de aftrap ging de bal naar voren en weer wees arbiter De Loos naar de stip. Mike Hovestadt trof de paal waarna het eindsignaal klonk en Valkenswaard kon juichen.