Volledig scherm
Archiefbeeld Janus van Kasteren. © Mammoet Rallysport

Van Kasteren opnieuw beste Nederlander in dagklassement Dakar Rally

Janus van Kasteren sloot de vierde etappe van de Dakar Rally opnieuw af met een plaats in de top tien. Daarmee was de Veldhovenaar de beste Nederlander in het dagklassement.

In het algemeen klassement vindt Van Kasteren zich terug op de zevende plaats (2.03.39), op negentien minuten van Gerard de Rooy. ,,We hebben een zware dag gehad. Het parcours was heel slecht. Het leek wel een sloperij. Heel veel stenen en feshfesh. Het leek wel of we in Marokko reden. We hebben wel een keer vastgestaan in dat hoge gras, maar dat was door het aflaten van de banden snel opgelost. We hebben gelukkig geen banden lek gereden.”

De etappe van vrijdag telt 519 kilometer. ,,Het was belangrijk om daaraan te denken. Frank en Erwin hebben mij wel af moeten remmen. Gelukkig is dat gelukt. We kunnen vanavond (donderdag, red.) op tijd naar bed en kijken uit naar de vijfde etappe.’’

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.