Sportpark De Klep van Beerse Boys in Middelbeers, met links in het midden het hoofdveld van natuurgras en rechtsboven het kunstgras-bijveld. Voor Beerse Boys geldt vanaf 7 maart de verplichte uitwijkregeling.
Volledig scherm
Sportpark De Klep van Beerse Boys in Middelbeers, met links in het midden het hoofdveld van natuurgras en rechtsboven het kunstgras-bijveld. Voor Beerse Boys geldt vanaf 7 maart de verplichte uitwijkregeling. © Ronald Otter

Vanaf 7 maart verplicht uitwijken naar kunstgras

Vanaf zaterdag 7 maart moeten elftallen uit de eerste tot en met de vijfde klasse van het amateurvoetbal die over een kunstgras-bijveld beschikken de rest van het seizoen daar verplicht naar uitwijken als het hoofdveld met natuurgras door slechte weersomstandigheden onbespeelbaar is. 

Zoals al vaker de afgelopen jaren is deze beslissing door de KNVB genomen omwille van een goed verloop van de competitie. De voetbalbond tracht hiermee de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden zo klein mogelijk te houden en te voorkomen dat veel wedstrijden midweeks moeten worden ingepland.

In Zuidoost-Brabant is de verplichte uitwijkregeling alleen van toepassing op tweedeklasser Beerse Boys en derdeklasser Bladella. Beide clubs gebruiken hun kunstgras-bijvelden in de regel niet voor competitieduels van hun eerste elftal, maar zullen dat vanaf 7 maart dus wel moeten doen bij een afgekeurd hoofdveld. De vaandelteams van Bavos, Bruheze, Helmondia, MULO, Oirschot Vooruit en Olympia Boys wijken altijd al automatisch vrijwillig uit naar hun bijvelden met kunstgras als hun hoofdveld door regen of vorst niet bespeelbaar is.