Volledig scherm
Yoeri Sijbers © Thomas Bakker

Verdediger Yoeri Sijbers van UNA verkast naar Tulsa in de VS

Verdediger Yoeri Sijbers (21) vertrekt na een eenjarig verblijf bij UNA naar de Verenigde Staten. De Nuenenaar gaat daar twee jaar studeren en voetballen bij de universiteit van Tulsa in de staat Oklahoma. 

Sijbers verkaste vorig jaar van RKSV Nuenen naar UNA.  Nuenen was ook de club waar hij in de pupillen met voetballen begon. In 2010 maakte hij de overstap naar de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC. Sijbers maakte in december 2014 bij RKC zijn debuut in het betaalde voetbal tegen Jong Ajax. In 2016 keerde hij terug naar Nuenen, waar hij zich in de kijker speelde bij UNA.

De competitie begint voor Tulsa op 11 augustus. 

 1. Bij Gemert is het ‘alle ballen op Thijs en Ralf’: spitsenduo scoorde samen al 38 keer
  VIDEO

  Bij Gemert is het ‘alle ballen op Thijs en Ralf’: spitsenduo scoorde samen al 38 keer

  Spelers die voor hun club ‘goud waard zijn’, ‘sleutelfiguren in de selectie’, ‘onmisbare krachten’: dit soort termen vliegen je vaak om de oren als het gaat over de belangrijke mannen bij een voetbalclub. Het is echter de vraag of er superlatieven genoeg zijn om te beschrijven hoe cruciaal de rol van Thijs van Pol en Ralf Kemper bij Gemert is dit seizoen. Het spitsenduo scoorde samen maar liefst 38 keer.
 2. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

  Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

  Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.