Volledig scherm
© DCI media

Vijf doelpunten voor Mifano en HVV niet genoeg voor overwinning

VIERDE KLASSE F ZUID 2Mifano en Helmond hebben de toeschouwers enorm vermaakt. Beide ploegen scoorden vijf keer en na negentig minuten werden de punten gedeeld. Stiphout Vooruit verliest maar pakt wel  de periodetitel.

Mariahout – Rood-Wit’62 1-1.
In een wedstrijd met twee gezichten hebben Mariahout en Rood Wit’62 de punten gedeeld, het werd 1-1. In de eerste helft waren de bezoekers sterker en kwam het na een half uur op voorsprong via een rake kopbal van Jordi van de Boom. In het tweede bedrijf was Mariahout sterker, dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Tim Barten, 1-1.

ASV’33 – Stiphout Vooruit 2-1.
ASV’33 heeft een knappe en belangrijke overwinning geboekt op Stiphout Vooruit, de ploeg van trainer Jonny Nooijen won dankzij een late treffer met 2-1. Ondanks dit verlies heeft Stiphout Vooruit toch beslag gelegd op de tweede periodetitel. De openingsfase was voor de Helmonders maar na een kwartier kwam het duel meer in evenwicht. Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong via Stijn Kersjens, 1-0. De tweede helft was amper een minuut bezig toen Jorn Dekkers de gelijkmaker tegen de touwen schoot, 1-1. Stiphout controleerde daarna de wedstrijd en kreeg legio kansen om op voorsprong te komen maar faalde in de afronding. Twee minuten voor tijd was het Thomas Fritsen die ASV’33 met een intikker de zege bezorgde, 2-1.

Milheezer Boys – ELI 2-1.
In een wedstrijd waarin de scheidsrechter vier strafschoppen gaf heeft Milheezer Boys met 2-1 gewonnen van hekkensluiter ELI. Stijn Broeks was de eerste die mocht aanleggen vanaf elf meter maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Niet veel later was Tom Peter wel trefzeker vanaf de strafschopstip, 1-0. Niels den Bol bepaalde, ook uit een penalty, de ruststand op 1-1. In de tweede helft was de thuisploeg sterker en schoot Peters nogmaals een penalty tegen de touwen, 2-1.

Woenselse Boys – MULO 1-6.
MULO heeft op bezoek bij Woenselse Boys met liefst 1-6 gewonnen. Al na zes minuten stond het 0-2 dankzij twee doelpunten van Roy van der Putten. Geert Vermeulen schoot na twintig minuten de 1-2 op het scorebord maar wederom dankzij een doelpunt van Roy van der Putten werd de ruststand bepaald op 1-3. In het eerste kwartier van de tweede helft werd de score getild naar 1-6. Wesley Smits en Roy van der Putten zorgden voor het half dozijn doelpunten.

Mifano – HVV Helmond 5-5.
De doelpunten vielen als rijpe appelen op sportpark De Ark, na negentig enerverende minuten stond er een 5-5 eindstand op het scorebord in het treffen tussen Mifano en HVV Helmond. Na een klein half uur stond het al 0-3 voor de Helmonders. Toon van Lierop, Pieter van de Wetering en Zohir Elmaach waren trefzeker. Dankzij twee doelpunten van Maurice van Hoof kwam de spanning terug en gingen beide ploegen met een 2-3 tussenstand aan de thee. Via doelpunten van Antonio Greven en Zohir Elmaach stond het een kwartier voor tijd 2-5. Na een rode kaart voor Helmonder Metchel Schalks kwam Mifano terug tot 4-5 dankzij treffers van Bas van Sinten en Thomas Arts. Doelman Devidson Janzen redde daarna enkele keren fraai maar met een doelpunt in blessuretijd zorgde Van Hoof ervoor dat Mifano alsnog een punt behaalde.

RKGSV – Brandevoort 1-3.
Brandevoort heeft dankzij een 1-3 overwinning op RKGSV de vierde positie stevig in handen. De ploeg van trainer Patrick van Hout kwam na iets meer dan twintig minuten op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Luuk van Stiphout, 0-1. Jeroen Grootens bepaalde niet veel later de ruststand op 0-2. Met zijn tweede treffer van de middag schoot Grootens Brandevoort in de tweede helft op 0-3. Tom van de Berk bepaalde, door het verzilveren van een strafschop, de eindstand op 1-3.

Bavos – EMK 1-2.
Op sportpark Geneneind heeft EMK het duel met Bavos met 1-2 gewonnen. De bezoekers uit Nuenen kwamen na een kwartier op voorsprong via Daan van de Ven. Bavos dacht op het half uur recht te hebben op een strafschop maar de arbiter besloot anders. In de tweede helft tilde Hein van den Bosch de tussenstand naar 0-2. John Brouwers zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer. Bavos probeerde de gelijkmaker te forceren maar was aanvallend onmachtig.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.