Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Voetbalclub Oranje Zwart uit Helmond gooit de handdoek in de ring en heft zichzelf op

HELMOND - Voetbalclub Oranje Zwart uit Helmond heeft zichzelf opgeheven. De vereniging maakte dat besluit eerder vandaag bekend bij de KNVB.

Oranje Zwart ging gebukt onder een schuldenlast van om en nabij de veertigduizend euro. Eerder dit jaar vroeg de gemeente Helmond het faillissement aan van de vereniging, wat door de rechter werd bekrachtigd. De club ging nog wel in hoger beroep, maar besluit nu alsnog om de stekker eruit te trekken. ,,Het is een combinatie van de schuld en het sombere toekomstperspectief dat ons tot dit besluit bracht’, verklaart ex-bestuurslid Mario Podda. Daarmee verwijst Podda onder andere naar het gebrek aan een eigen accommodatie.

In de zomer moest de club weg van zijn onderkomen op De Braak. De gemeente had het terrein nodig voor de vernieuwing van De Braak. Oranje Zwart vond uiteindelijk wel onderdak bij stadsgenoot HVV. Podda: ,,Maar daar mochten we van de gemeente niet op de bijvelden trainen. We moesten het met een strookje gras tussen twee velden doen. De tegenwerking van de gemeente, de wegebbende animo bij de spelers.... Er was gewoon geen toekomst meer.’’ 

Het lijkt erop dat een groot deel van de spelers van Oranje Zwart gaat overstappen naar HVV Helmond.