EFC-aanvoerder Jesse van Gerwen (rechts) in duel met Marijn Franse van Rood-Wit Veldhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
EFC-aanvoerder Jesse van Gerwen (rechts) in duel met Marijn Franse van Rood-Wit Veldhoven. © DCI-Media

Vreugde in Nuenen, hartzeer bij EFC en ZSV: ‘Ze pakken even 41 punten van je af’

AMATEURVOETBALHet hele amateurvoetbalseizoen 2019-2020 werd dinsdagavond door de KNVB uit de boeken geschrapt. Welkom nieuws voor Nuenen, dat al het hele seizoen onderaan bungelde in de hoofdklasse B. Maar een pijnlijk bericht voor hoogvlieger ZSV en ook voor het ongeslagen EFC, dat als koploper hard op de weg terug naar de eerste klasse was.

,,Ze pakken even 41 punten van je af”, reageert EFC-aanvoerder Jesse van Gerwen teleurgesteld op het nieuws. ,,Het is alsof we gewoon niet mógen promoveren naar de eerste klasse.” In 2016 en 2017 was EFC onfortuinlijk in de nacompetitiefinale en in 2018 werd de club uit Eersel op één punt na geen kampioen. ,,Dit seizoen waren we ongeslagen en we hadden geen blessures of schorsingen. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Deze situatie is echt absurd. We zagen het natuurlijk wel een beetje aankomen, maar hoopten het seizoen in september af te mogen maken. Erg zuur.”

  1. Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Na lange tijd met blessures te hebben getobd, maakte Wouter Peters op zondag 8 maart bij hoofdklasser Nuenen thuis tegen AWC zijn eerste speelminuten van het seizoen. De competitie kwam vervolgens tot een vroegtijdig einde en nu is duidelijk dat de 25-jarige middenvelder voorlopig ook niet meer terugkeert op het veld. ,,Het was een lastige beslissing, maar ik heb besloten om voor nu even te stoppen met voetballen”, geeft Peters aan.