Vrouwen FC Eindhoven geven winst makkelijk weg

VROUWENVOETBALVoor het vrouwenteam van FC Eindhoven lijkt er dit seizoen niet meer in te zitten dan een plaats in de middenmoot. De ploeg van coach Sandra Swinkels verloor van SSS, 1-2.

Volledig scherm
Voetbal © pxhere

Topklasse: FC Eindhoven - SSS 1-2.
Het verlies was zuur. De bezoekers kwamen gedurende de gehele wedstrijd slechts drie keer aan de goal van de Eindhovenaren en twee keer was het raak. Aanvankelijk leek er niets aan de hand, via Anniek Scheepens nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong. Binnen vijf minuten boog de formatie uit Klaaswaal de achterstand, om in een 1-2 voorsprong. Uit een strafschop werd het 1-1 en na knullig uitverdedigen maakte SSS er 1-2 van.

Hoofdklasse: ST Someren/NWC - DSE 2-1
ST Someren/NWC boekte een benauwde 2-1 zege op middenmoter DSE. Het team van Ivo Veltrop begon dramatisch aan het duel en keek binnen een minuut tegen een achterstand aan. Tien minuten voor de thee kwamen de Somerense vrouwen langszij via Kim Bankers. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de overwinning en die kwam er in de slotfase. Doelpuntenmaakster was Janske Loverbosch.

Eerste klasse: Nuenen – HRC’14 3-1.
De koploper won verdiend met 3-1 van middenmotor HRC’14. Voor rust opende Fem van Empel de score voor de Nuenense vrouwen. Vlak na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, 1-1. Daarna werd het klassenverschil in de score tot uitdrukking gebracht. Eerst schoot Julia van de Nieuwenhof de 2-1 binnen. Vervolgens bepaalde Evi van Erp de eindstand op 3-1.

Nijnsel – Eldenia 3-1.
De vrouwen van Nijnsel liepen wat verder van de onderste posities weg dankzij een verdiende 3-1 overwinning op hekkensluiter Eldenia. Voor rust kwam de ploeg van coach Marijke Verheijen op een veilige 2-0 voorsprong door treffers van Ellen van der Hulst en Nicole Vervoort. Meteen na de pauze werd het 2-1. Eline Onland maakte een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde, 3-1.