Volledig scherm
Kim Bankers van ST Someren/NWC vrouwen scoorde vandaag twee keer in de gewonnen wedstrijd tegen Bavel. © sv Someren

Vrouwen Someren/NWC winnen topper ruim

Someren/NWC - Bavel 4-0.
De vrouwen van Someren/NWC blijven bovenin meedraaien in de hoofdklasse. De equipe van Ivo Veltrop won de topper tegen Bavel met ruime cijfers: 4-0. De bezoekers uit Bavel hadden in het begin het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste kans voor Someren kwam na iets meer dan een kwartier spelen toen Lotte van Mourik een voorzet van Kim Bankers naast het doel wist te koppen. In de 21ste minuut kwam Someren tegen de verhouding in op voorsprong toen Kim Bankers een miscommunicatie in de defensie van Bavel wist af te straffen: 1-0. Diezelfde Bankers kreeg in de eerste helft nog twee goede mogelijkheden om de marge te vergroten maar ze faalde in de afronding. Ook Lotte van Mourik kreeg pal voor rust nog een goede mogelijkheid maar haar inzet werd gekeerd door de sluitpost van Bavel. De bezoekers kregen in de eerste helft ook nog een uitstekende mogelijkheid om langszij te komen maar de kopbal van de spits stuiterde via de lat terug het veld in. De tweede helft was van beide kanten een stuk slordiger hetgeen niet goed was voor het niveau van de wedstrijd. Bavel bleef het meeste balbezit houden maar kon amper gevaar stichten voor het Somerense doel. Someren loerde op de counter maar het was wachten tot tien minuten voor het laatste fluitsignaal alvorens het duel definitief werd beslist. Op aangeven van Kim Bankers was het Shauny Regli die scoorde: 2-0. Kort daar was het wederom Kim Bankers die met een lob over de uitkomende keepster de 3-0 liet aantekenen. Met nog enkele minuten op de klok was het Lotte van Mourik die een fout in de Bavelse verdediging genadeloos wist af te straffen en de eindstand bepaalde op 4-0.

Wartburgia - FC Eindhoven 3-2.
Vol vertrouwen vertrok FC Eindhoven naar Amsterdam waar Wartburgia wachtte. Voor rust speelde FCE een goede partij. Sitha Caessens liet met een kopbal de 0-1 aantekenen. In de 24e minuut kreeg Wartburgia een corner waarbij de verdediging van FC Eindhoven er niet goed uitzag en dat resulteerde in de 1 -1. Na rust werd FC Eindhoven wat slordiger, maar gaf geen al te grote kansen weg en kon het vertrouwen op sluitpost Melissa Winthagen. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg uit een scrimmage toch op voorsprong, 2-1. De EIndhovense vrouwen rechte nogmaals de rug op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die in de 88 min via Juul Santema, 2-2 In de tweede minuut van de blessuretijd kreeg FC Eindhoven alsnog het deksel op de neus toen een speelster van Wartburgia in duidelijke buitenspelpositie de bal kreeg, maar de grensrechter van FC Eindhoven vergat te vlaggen, 3-2.

Bekkerveld – Nuenen 2-3.
De Nuenense vrouwen boekte een verdiende zege bij Bekkerveld. Nuenen was zowel voor – als na rust de betere ploeg en bracht dat tot uitdrukking door treffers van Lotte van Herk, Lindy Hoeijmans en Hennen Dira.

Nijnsel – HVCH 0-2. 
De ploeg van coach Marijke Verheijen kon het tegen HVCH niet bolwerken. Na een goed begin zakte de thuisploeg langzaam weg. Uiteindelijk wonnen de vrouwen van HVCH verdiend met 0-2.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.