Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Vrouwen Someren verrassen met zege op FC Eindhoven

SOMEREN - De vrouwen van Someren hebben zondagmiddag tegen alle verwachtingen in de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen van FC Eindhoven. Op het sportcomplex de Genneper Parken gingen de bezoekers dodelijk effectief met de kansen om: 1-3.

Na een sterk begin van FC Eindhoven, was het toch Someren dat dankzij Christa Eggers na twintig minuten op voorsprong kwam.

FC Eindhoven kwam kort daarna weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Glenda van Lieshout, maar kon opnieuw in de achtervolging toen Yvonne Swinkels uit een corner de 1-2 binnenkopte. In het begin van de tweede helft bracht Kim Bankers de stand naar een voor Someren veilige marge van twee goals.

Na de degradatie uit de topklasse vorig seizoen is FC Eindhoven gebrand op een snelle terugkeer. Dat terwijl ze bij Someren al heel tevreden zouden zijn met handhaving.

  1. Mierlo-Hout wint periode na spannende stadsderby, eerste zege Helmondia
    DERDE KLASSE C

    Mierlo-Hout wint periode na spannende stadsderby, eerste zege Helmondia

    Oranje Zwart - Mierlo-Hout 1-1. Met dank aan uitstekend keeperswerk van Davidson Janzen hield koploper Mierlo-Hout op bezoek bij stadsgenoot Oranje Zwart stand: 1-1. De blauw-witten grepen daardoor in een heetgebakerde wedstrijd met hard spel en woordenwisselingen de eerste periodetitel. Oranje Zwart viel met man en macht aan en kreeg ook volop kansen. Zo trof Saïd Azarfane in het eerste bedrijf twee keer het aluminium. Maar ook goalie Davidson Janzen hield de bezoekers meermaals op de been. Ook na de thee was het voornamelijk Oranje Zwart dat de lakens uitdeelden, alhoewel de thuisploeg vermoeider en minder slagvaardig oogde. Mierlo-Hout kreeg zodoende aspiraties en kwam dankzij een frommelgoal van Milan van Maaswaal zo'n tien minuten voor tijd op voorsprong. Vrijwel direct daarna trok Jordi van Wetten echter de stand gelijk. Oranje Zwart belaagde in een spannende slotfase volop het doel van Janzen, maar die gaf geen krimp.