Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Vrouwen Someren verrassen met zege op FC Eindhoven

SOMEREN - De vrouwen van Someren hebben zondagmiddag tegen alle verwachtingen in de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen van FC Eindhoven. Op het sportcomplex de Genneper Parken gingen de bezoekers dodelijk effectief met de kansen om: 1-3.

Na een sterk begin van FC Eindhoven, was het toch Someren dat dankzij Christa Eggers na twintig minuten op voorsprong kwam.

FC Eindhoven kwam kort daarna weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Glenda van Lieshout, maar kon opnieuw in de achtervolging toen Yvonne Swinkels uit een corner de 1-2 binnenkopte. In het begin van de tweede helft bracht Kim Bankers de stand naar een voor Someren veilige marge van twee goals.

Na de degradatie uit de topklasse vorig seizoen is FC Eindhoven gebrand op een snelle terugkeer. Dat terwijl ze bij Someren al heel tevreden zouden zijn met handhaving.

 1. Rob Manders haalt vijf keer uit tegen Berghem Sport
  DERDE KLASSE D (ZUID2)

  Rob Manders haalt vijf keer uit tegen Berghem Sport

  Handel – Berghem Sport 7-1. Een attente Peter van den Bosch pikte de bal op, ging er op rechts vandoor en leverde een voorzet af. De inkomende spits Rob Manders knalde de bal tegen de touwen: 1-0. Even later kopte Rob Manders een voorzet van Geert van den Bosch, via de onderkant van de lat, binnen: 2-0. Vlak voor rust was wederom Manders het goudhaantje. De indraaiende corner van Geert van den Bosch werd door hem het laatst beroerd: 3-0. Berghem Sport stond op dat moment al met negen man, na twee rode kaarten. In de tweede helft liep Handel zodoende makkelijk uit naar 7-0, via Manders (2), Jordy Beekmans en Mark de Waard. Vlak voor tijd zorgde Jordi Verhagen voor de ere-treffer.
 2. Mierlo-Hout sterkste in stadsderby, Maarheeze verslaat Laar
  DERDE KLASSE C

  Mierlo-Hout sterkste in stadsderby, Maarheeze verslaat Laar

  Baarlo – SC Helmondia 1-1. Al binnen twee minuten kwamen de Helmonders op voorsprong. Een foute uittrap van de doelman van Baarlo werd afgestraft door spits Jordi van de Boom. De verdere eerste helft was het duel in evenwicht. Baarlo kwam sterker uit de rust maar verder dan een late gelijkmaker kwam het niet. Vlak voor tijd zorgde een doelpunt van Baarlo ervoor dat SC Helmondia met een punt terug kon richting de Braak.