Volledig scherm
Waalre viert feest nadat het in de derby tegen DVS de titel veiligstelde. © Thomas Bakker

Waalre viert eerste titel in 25 jaar

VIJFDE KLASSE EWaalre komt volgende seizoen in de vierde klasse uit nadat het in de derby tegen DVS het kampioenschap pakte.

DVS – Waalre 0-2. Waalre is voor het eerst in 25 jaar kampioen geworden en dat uitgerekend in de derby tegen DVS. De zwartwitten konden in de eerste helft niet scoren uit de grootste en mooiste kansen. Topscorer Kees Uythoven brak de ban in de eerste minuut na rust door een behendige actie in het strafschopgebied af te ronden. Een kwartier later kon invaller Joost Sengers het duel beslissen. De 0-2 betekende zekerheid over het kampioenschap en zorgt ervoor dat Waalre volgend jaar weer in de vierde klasse uitkomt. 

Sterksel – Tuldania 5-1. Door goals in de tiende, achttiende en veertigste minuut zette Vincent van den Groenendaal Sterksel met een loepzuivere hattrick op 3-0. Tuldania scoorde voor rust tegen, maar in de tweede helft lieten Bart Berkers en wederom Van den Groenendaal de score oplopen tot 5-1.

SVSOS – Dosko’32 0-4. Dennis van Woerkum was de man van de wedstrijd. Dosko'32 had weinig moeite met laagvlieger SVSOS en drukte dat ook uit in de score. Van Woerkum scoorde zowel voor als na rust tweemaal, waardoor de score op 0-4 uitkwam. 

Netersel – DEES 1-3. DEES stond na 22 minuten op 0-2 door goals van Mitchell Smits en Frank Huijbers. Roel Michiels deed wat terug namens Netersel, voordat Bart Dieker de eindstand op 1-3 bepaalde.  

Rood-Wit’67 – Hulsel 1-2. Jordi van Leeuwen kopte in de negentiende minuut de openingstreffer binnen, maar Rood-Wit’67 had in de eerste helft vaker moeten scoren. Na de pauze deed dat de thuisploeg de das om, want Bas Liebregts en Tom van der Heijden lieten Hulsel alsnog winnen.

Knegselse Boys – SDO’39 0-3. SDO'39 kende weinig moeite met Knegselse Boys. De bezoekers wonnen met 0-3 dankzij doelpunten van Marco van Rijn, Frank Swanen en Martijn Hellegers.

Casteren – Terlo 3-1. Terlo kwam via Sten van Poppel verrassend op voorsprong in de eerste helft. Casteren kon dat in de tweede helft herstellen door doelpunten van Roy van der Meer, Niek Sterken (prachtig afstandsschot) en Richard Swaans.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement