Volledig scherm
Archiefbeeld: Best Vooruit © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

Weer hetzelfde liedje bij Best Vooruit: ‘Elk foutje van ons wordt gewoon afgestraft’

Eerste Klasse CBest Vooruit heeft op bezoek bij TOP met 3-2 verloren. Volgens coach Dennis Dekkers was het weer hetzelfde liedje: “We belonen onszelf gewoon structureel niet. Elk foutje wordt afgestraft.”

TOP - Best Vooruit 3-2.
Best Vooruit speelde wat meer vanuit de tegenaanval en kreeg goede kansen op 0-1. De eerste de beste mogelijkheid van TOP vloog er direct in en 1-0 was ook de ruststand. Na de pauze hetzelfde spelbeeld en binnen vijf minuten maakte Robin Buiks de 1-1. Niet veel later, na ruim een uur spelen, gingen de Bestenaren zelfs aan de leiding door een goal van Stijn Beekx, 1-2. De 1-3 hing daarna in de lucht, maar uit het niets viel de 2-2 en twee minuten later betekende een penalty 3-2. ,,We belonen onszelf gewoon structureel niet”, aldus trainer Dennis Dekkers van Best Vooruit, die zag dat Buiks nog een grote kans op 3-3 onbenut liet. ,,We worden met de week beter en ik denk dat we de beste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld, maar staan onnodig weer met lege handen. Elk foutje van ons wordt gewoon afgestraft.”

Rhode - Unitas’30 2-4.
De derde nederlaag op rij is een feit voor Rhode, dat Unitas’30 niet kon bijbenen. In de beginfase nog wel, toen de vroege 0-1 door Mark van der Zanden ongedaan werd gemaakt, 1-1. Binnen het half uur liepen de bezoekers alsnog weg naar een 1-3 voorsprong. Op het uur produceerde Rhode de aansluitingstreffer, opnieuw via Mark van der Zanden (strafschop). In de 77ste minuut werd de eindstand bepaald op 2-4.

Woezik - Brabantia 0-0.  
In een gelijkopgaande wedstrijd was het lang wachten op de eerste grote kans. Halverwege de eerste helft ging Alef Joao in zijn eentje op het Woezik-doel af, maar zijn inzet vloog net naast. Beide teams kregen in het restant van de wedstrijd kansen, maar de beste mogelijkheden waren toch wel voor Brabantia, dat echter meermaals stuitte op de goed keepende sluitpost van de thuisploeg: 0-0

Erp - FC Eindhoven afgelast.