Volledig scherm
Aniek Nouwen krijgt bij Oranje van assistent-trainer Arjan Veurink uitleg over de hartslagmeter. © Emma Coolen

‘Welke is het nou?’ PSV-speelster Aniek Nouwen is de grote onbekende in de Oranjeselectie

Aniek Nouwen (19) kreeg afgelopen zondag plotseling een telefoontje van bondscoach Sarina Wiegman met de vraag of ze de dag erop voor het eerst in haar carrière wilde aansluiten bij het Nederlands elftal, om de geblesseerde Stefanie van der Gragt te vervangen.

‘Welke is het nou, die nieuwe? Die daar achter met die lage paardenstaart? Of die ene blonde met de blauwe schoenen?’ Voor de fotografen dinsdag langs de lijn bij de training van de Oranjeleeuwinnen is het af en toe nog even zoeken naar het onbekende gezicht van Nouwen in de selectie. 

Quote

Ik was bij mijn opa en oma op bezoek, dus zij hoorden het nieuws als eerste.

Aniek Nouwen

De jonge centrale verdedigster van PSV, die net haar eerste twee dagen bij het ‘grote Oranje’ achter de rug heeft, blikt met een glimlach terug op dat moment. ,,Ik was bij mijn opa en oma op bezoek, dus zij hoorden het nieuws als eerste. Daarna gauw ons pap en ons mam gebeld. Iedereen vond het natuurlijk helemaal geweldig.”

Ontspannen

Tijdens de training oogt Nouwen ontspannen, al geeft de Deurnese toe dat er toch wel wat spanning op zat toen ze zich op maandagochtend voor het eerst in Zeist mocht melden. ,,Maar toen ik eenmaal op het veld stond, kon ik het allemaal loslaten. Ik kende nog niet iedereen even goed, maar ik werd direct in de groep opgevangen.”

Quote

Allereerst wil ik nu minuten gaan maken in het Nederlands elftal en dan zie ik wel.

Aniek Nouwen

Op de vraag wat haar doelstellingen voor de toekomst zijn, antwoordt ze zelfverzekerd. ,,Allereerst wil ik nu minuten gaan maken in het Nederlands elftal, en dan zie ik het wel. Misschien ooit nog een mooie transfer naar een grote club in het buitenland.” Dat ze zich op haar jonge leeftijd al ‘Oranjeleeuwin’ mag noemen, is een veelbelovend teken voor de toekomst.

‘Die ene nieuwe’

Als ze zich met de Nederlandse vrouwen weet te plaatsen voor het WK, zou dat een grote stap in de goede richting zijn. Misschien zijn de fotografen van dienst tegen die tijd ook wat beter bekend met ‘die ene nieuwe’. Voor nu hebben ze het er nog maar lastig mee. ‘O ja, nu zie ik haar. Nee wacht, dat is de verkeerde.’

Interview met Oranje-speelster Daniëlle van de Donk

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.