Volledig scherm
Willem Ooms © FC Den Bosch

Willem Ooms nieuwe hoofdtrainer bij Sterksel

TRAINERSCARROUSELRKSV Sterksel heeft een nieuwe hoofdtrainer gestrikt voor volgend seizoen. Willem Ooms gaat aan de slag bij de club, die na een eenjarig verblijf in de vierde klasse terugzakt naar de vijfde klasse.

De in Zutphen geboren Ooms (61) kwam als voetballer onder andere voor De Graafschap en Racing Genk uit en startte zijn trainerscarrière in 1993 in Groningen bij SIOS. Vervolgens werkte hij bij VVK, FVV, De Vogels en DIO Oosterwolde. Na een verhuizing naar Limburg was hij daar werkzaam bij RKASV, HBC'09 en Bunde. Nadien was hij assistent-coach bij Jong FC Den Bosch.

Sterksel promoveerde vorig jaar voor het eerst in de clubhistorie naar de vierde klasse, maar vervolgens vertrok trainer-speler Erik Schaeken en viel de spelersgroep volledig uit elkaar. De nieuwe coach Jef Vels haakte tussentijds af en dook na de winterstop bij vijfdeklasser Menos uit Landhorst op. Bij Sterksel namen Martien van der Velden een aanvoerder Hubert Duijndam de rest van het seizoen de trainingen en coaching waar. De ploeg eindigde laatste in de vierde klasse.