Volledig scherm
© © Orange Pictures / Frank van Engelen

Wodan doet weer stapje terug

Nacompetitie derde klasse zuid 1Wodan is er niet in geslaagd zich te handhaven in de derde klasse. In de finale van de nacompetitie verloor de Eindhovense ploeg in Liempde van Haarsteeg, dat daardoor wel lijfsbehoud bewerkstelligde (2-0). In 2017 degradeerde Wodan ook al na een eenjarig verblijf uit de derde klasse. Vorig jaar keerde de ploeg door een kampioenschap terug op dat niveau.

Het hele seizoen kampte Wodan met tegenslag in de vorm van blessures en dat was tegen Haarsteeg niet anders. Coach Abdul Nassoh moest meerdere spelers uit de jeugd en het tweede en derde elftal optrommelen om tot een volledige wedstrijdselectie te komen. Kort voor rust viel ook nog verdediger Bart Franken uit met een enkelblessure en vroeg in de tweede helft kon middenvelder Sam Zoetmulder niet meer verder.

Desondanks stond het toen nog 0-0 en had Romano Schalks in de 30ste minuut een grote kans gekregen voor Wodan. Hij verscheen vrij voor doel, maar keeper Marijn Eikhoudt tikte zijn schot over de lat. In de 57ste minuut schoot spits Joost Alozey namens Haarsteeg wel raak, 1-0. Aanvoerder Danny Renders was even later met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar Eikhoudt bracht weer redding. Mathieu Schellekens maakte er in de 76ste minuut 2-0 van. Wodan bleef tot het einde strijden, maar een kopbal van Schalks belandde op de lat en een schot van Jari Lodewijks was een prooi voor Eikhoudt. In de slotfase kreeg Wodan na een overtreding op Sep Drabbels nog een strafschop, maar de inzet van Renders werd gestopt Eikhoudt.